top of page

Voimalaitos kotiisi?!

Lapsena monet ihmiset näkevät massiivisia voimalaitoksia, joita on täynnä kaikkialla maailmassa. He katsovat hämmästyneenä massiivisiin rakennuksiin ja rakenteisiin, jotka jotenkin antavat heille voimaa käyttää kodeissaan. He ajattelevat, "eikö olisi niin mielenkiintoista työskennellä sellaisessa paikassa!" Nähdä, kuinka niin tärkeä osa yhteiskuntaa toimii ja kuinka yhteiskunnalle elintärkeää sähköä tuotetaan. Entä jos TESUP nyt kertoisi näille ihmisille, että voisit paitsi käyttää voimalaitosta myös olla koko toiminnan omistaja? Ja jopa, että voit mahdollisesti käyttää omaa henkilökohtaista voimalaitostasi mukavasti omasta kodistasi tai puutarhastasi!Kodin voimalaitos


No tämä on todellisuutta monille ihmisille! Halvempien ja halvempien uusiutuvaan energiaan perustuvien teknologioiden myötä sähkön tuottamiseksi ei enää tarvitse olla kovin suurta tehdasta, kuten rakennusten ja koneiden kokonaisuutta. Sen sijaan voit hyödyntää ympärilläsi olevaa ympäristöä sähkön tuottamiseen ja myymiseen voitolla! Vaikka se ei todennäköisesti ole aivan sama energian tuotantoasteikko kuin jotkin näistä voimalaitoksista, se on ehdottomasti hyvä tapa vähentää energialaskujasi ja ehkä ansaita vähän rahaa!


Paras veto useimmille ihmisille, jotka haluavat omaa pientä voimalaansa, olisi käyttää tuuli- tai aurinkoenergiageneraattoreita, nimittäin tuulivoimaloita tai aurinkopaneeleja. Nämä laitteet on helppo sijoittaa katolle tai tilavaan puutarhaan. Tarvitset vain vähän tuulta tai aurinkoa saadaksesi nämä liikkeelle. Katolle, erityisesti vinolle, aurinkopaneelit voivat olla oikea tapa. Monien tuuliturbiinien asentaminen turvallisesti vaikeaan kattomuotoon voi olla vaikeaa. Koska aurinkopaneelit ovat litteitä, monet mahtuvat todennäköisesti katollesi. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö voisi integroida myös pari tuuliturbiinia pitämään energian virrassa pilvisenä päivänä.
Tuulivoimala sopii todennäköisesti paremmin suureen puutarhaan. Turbiinit voidaan asentaa pylväisiin ja niillä on yleensä pienempi jalanjälki kuin aurinkopaneelilla, jolloin puutarhaan jää enemmän tilaa lapsille juosta tai rentoutua mukavan juoman parissa. Tuulivoimalat sopivat erinomaisesti maihin, jotka eivät saa paljon aurinkoa tai rannikkoalueille. Iso-Britannian ja Norjan kaltaiset maat ovat hyviä esimerkkejä molemmista. Nämä erittäin tuuliset maat pitävät tuuliturbiinisi pyörimässä hyvän osan vuodesta.


Energian hinnan noustessa tällä hetkellä, nyt on hyvä aika tuottaa omaa sähköä. Jopa pienen osan sähköntarpeesta tuottaminen voi säästää paljon rahaa. Samasta syystä voit hyödyntää pilviin nousevia energiakustannuksia, tuottaa sähköä ja myydä sen takaisin verkkoon. Nykyisillä korkeilla sähkökustannuksilla tämä voisi tehdä kotisi voimalaitoksestasi kannattavan todella nopeasti! Ja joidenkin uusiutuvien generaattoreiden käyttöiän pidentyessä, kotisi voimalaitoksesi voi jatkaa sähköntuotantoa pitkälle tulevaisuuteen monien vuosien ajan!


Tehtaan kapasiteetti


Tarvitset tämän saavuttamiseksi vain sähkögeneraattorin (tuuliturbiini, aurinkopaneeli jne.), latausohjaimen, joka varmistaa, että generaattoreistasi tuleva sähkö hallitaan oikein (jos et ole varma, kumman hankkia, TESUP valmistaa sen omia ohjaimia, jotka sopivat erinomaisesti TESUP-turbiineille sekä hybridijärjestelmille). Tämä voidaan liittää akkuun, jotta energiaa on helppo varastoida, jotta sähköä voidaan käyttää myöhemmin, tai suoraan verkkoon. Jälkimmäinen vaatisi invertterin, joka muuntaa kotisi voimalaitoksen tuottaman sähkön verkkoon yhteensopivaksi sähköksi. Onneksi TESUP myy myös yhteensopivia latausohjaimia! Eikö olekin hienoa! Ne löytyvät tämän linkin takaa.


Käydään läpi pieni esimerkkitutkimus joidenkin TESUP-esimerkkiturbiinien kanssa ja katsotaan kuinka paljon sähköä voisit saada omasta voimalaitoksestasi. Ja mikä tärkeintä, kuinka paljon voittoa kotimaisesta sähköaloitteesta voi tulla. Katsomme, kuinka paljon tehoa Atlas4.0-turbiinit voisivat tuottaa sinulle. Atlas4.0:n hyvän vähimmäisnopeuden 4 m/s ja hyvän terärakenteen ansiosta Atlas4.0:n kapasiteettikerroin on hyvä, noin 30 % useimmilla Britannian alueilla. Tämä tarkoittaa, että voimme odottaa ihanteellista sähköntuotantoa Atlas4.0:n 4 kW:n nimellisteholla 30 % ajasta. Tämän seurauksena yksi turbiini voi tuottaa noin 1,2 kWh tunnin aikana! Kerro tämä vaikkapa 10 turbiinilla pienelle tuuliturbiinipuistolle ja olet jo 2016 kWh:n potentiaalisessa kapasiteetissa viikossa!


Esimerkki 4,75 MW:n aurinkovoimalasta (Soltage Project osoitteessa 100 Neponset Street, Walpole, MA. (Kuva: Greg M. Cooper / Soltage LLC))Oma uusiutuvan energian yrityksesi


Jos olet onnekas, että kiinteistösi yhteydessä tai kenties lähellä on pelto tai suuri avoin tila. Tai jopa perhetila, joka ei ole aivan yhtä tuottava kuin ennen. Voisi olla hyvin mahdollista kehittää näistä tonteista vielä suurempi, täysin toimiva aurinko- tai tuulipuisto! Tämä käytäntö on yleistymässä koko ajan. Kun aurinkopaneelien kaltaisen teknologian hinnat laskevat dramaattisesti, on tulossa yhä suositumpaa kehittää vapaata maata laajaksi aurinkopaneelivalikoimaksi. Tämä on erityisen hyvä maankäyttö, joka saattaa olla käyttökelvoton muihin sovelluksiin, kuten pilaantuneisiin hylättyihin alueisiin.


Teho, jonka voisit tuottaa tällaisella mittakaavalla, on suurempi kuin mitä voisit hallita kotona ja sivusto vaatisi varmasti paljon enemmän huomiota kuin vain muutama paneeli katolla. Mutta jos unelmasi on oman voimalaitoksen omistaminen ja käyttö, tämä voi olla loistava tapa tehdä sähköntuotannosta kokopäivätyösi! Toimistossa istumisen ajat ovat menneet, nyt pääset viettämään aikaa ulkona, työskentelemään sähköntoimituksen parissa tai hoitamaan omaa talouttasi! Voi kuitenkin olla hyvä idea aloittaa jostain pienemmästä tai palkata ammattimainen sähköasentaja tekemään asiat puolestasi. Jos etsit jotain vähemmän pelottavaa, TESUPilla on valikoima joustavia aurinkopaneeleja. Näiden paneelien helppo asennus on niin helppoa, ettei se välttämättä edes vaadi aurinkoasentajaa! Joustava muotoilu voisi mahtua jopa pakettiauton kylkeen kannettavaksi virtalähteeksi!


Joten näet, jos haluat omistaa oman voimalaitoksen uusien uusiutuvien energialähteiden ansiosta, voit ehdottomasti! Tarvitset vain vähän tilaa, muutaman aurinkopaneelin ja tuuliturbiinin sekä paljon vaivaa!