top of page

Uusiutuvan energian tulevaisuus

Uusiutuvat teknologiat ovat todellakin energiantuotannon tulevaisuus. Nykyisen 38,2 prosentin uusiutuvilla energialähteillä tuotetusta kansallisesta sähköstä odotetaan nousevan noin 74 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä!


Tämä ei ole niin yllättävää, sillä investointeja on nähty eri puolilla maailmaa, minkä seurauksena kaikentyyppisen uusiutuvan energian kapasiteetti on kasvanut huomattavasti. Etenkin Isossa-Britanniassa on viime vuosina alkanut rakentaa useita suuria tuulipuistoja. Projektit, kuten Dogger Bank, Hornsea One ja Walney Extension, tuovat kaikki monta megawattia sähköä Ison-Britannian sähköverkkoon. Britannian hallitus aikoo nelinkertaistaa tuulivoimakapasiteetin ja saada tuulivoiman kattamaan yli kolmanneksen Ison-Britannian sähköntarpeesta vuoteen 2030 mennessä.


Kaiken kaikkiaan kaupalliset tuuliturbiinit ovat kasvamassa sähköntuotannon lisääntyessä. Keskimääräisen offshore-tuuliturbiinin nimellisteho oli vajaat 1 megawatti 20 vuotta sitten. Nyt keskiarvo on 5 megawattia! Pääasiallinen kasvua rajoittava tekijä on kyky valmistaa teriä, jotka kestävät vaadittavia suuria rasituksia. Viimeaikaiset parannukset tällä alalla tarkoittavat, että voimme nähdä lähitulevaisuudessa monia suuria tuuliturbiineja, jotka pystyvät rakentamaan jopa 20 megawattia!


Uudet merituuliturbiinien moniroottorisuunnittelukonseptit, kuten Wind Catching Systemsin suunnittelema "Wind Wall", voivat alentaa tuuliturbiinien ylläpitokustannuksia lyhentämällä kunkin turbiinin matka-aikaa. Tämän kaltaiset mallit toivottavasti auttavat alentamaan tuulienergian tasoittuneita kustannuksia ja auttavat sitä olemaan taloudellisesti kilpailukykyisempiä perinteisempien energiantuotantotekniikoiden kanssa.