top of page

Uusi teknologia energiasektorilla: Drone-lämpötallenteet

Kuten kaikki tietävät, tekniikka on osa elämäämme. Voimme käyttää tekniikkaa parhaamme mukaan, siksi energia-alalle on äskettäin ilmestynyt uusi teknologian drone-lämpötallennus.


Droneja on käytetty energia-alalla viime aikoina ja se on melko suosittu. Sitä käytetään aktiivisesti kaivos-, maatalous-, rakennus- ja energiasektoreilla. Uuden tekniikan avulla droonit auttavat diagnosoimaan hotspotit sekä löytämään, ehkäisemään ja käsittelemään mahdollisia sähköalan onnettomuuksia (sähköhäiriö, sähkövuoto, ohjelmisto- ja laitteistovika).

(https://en.wikipedia.org/wiki/Unmanned_aerial_vehicle)


Työntekijöiden skannaaminen, tutkiminen ja jopa palaaminen kyseiselle alueelle voi kestää kauan. Mutta droonien ansiosta vaikeimmin saavutettaviin kohteisiin pääsee muutamassa minuutissa. Kaikista näistä syistä droonien käyttö voimalaitoksissa lisääntyy päivä päivältä.


Energia-alalla käytettävät droonit auttavat yrityksiä säästämään sekä aikaa että rahaa. Energia-alalla käytössä olevia rakennuksia, materiaaleja ja energiaa tuottavia infrastruktuurimekanismeja on säännöllisesti tarkasteltava ja tarkastettava, ja siksi sitä käytetään energia-alalla. Nämä tutkimukset ja tarkastukset maksavat paljon ja aiheuttavat vaaroja, joihin ihminen voi törmätä. Tässä vaiheessa droonit toimivat turvallisina. He voivat molemmat tarkastaa huolellisesti ja estää haasteita ennen niiden aloittamista. Energia-alan droonit, joita käytetään uudelleenasentamiseen ja käyttöön, jotka ovat vaikeasti ja vaarallisia paikkoja.


Droonien käyttö tuulivoimasektorilla


Droonien käyttö tuulivoimasektorilla nousi ensimmäisen kerran esille tuulivoimaloiden määräaikaistarkastuksissa. Tuulivoimaloiden valvonnassa tulisi kuitenkin arvioida turbiinien sijaintia joidenkin kriteerien valossa ympäristöolosuhteiden mukaan. Esimerkiksi jäänpoistoalueella olevista tuulivoimaloista on välttämätöntä poistaa jäätä. Tällaisissa tapauksissa peliin tulevat droonit havaitsevat turbiinin siipien jäätymisen ja poistavat mahdolliset vauriot varhaisella puuttumisella.

Toisaalta kunkin tuuliturbiinin siipistä otettujen korkearesoluutioisten kuvien ansiosta voidaan tehdä erilaisia ​​toimenpiteitä ennen kuin olemassa oleva ongelma kasvaa. Kaikki nämä toiminnot voidaan tehdä tuuliturbiinien ollessa käynnissä ja ilman energiakatkoksia kehittyneiden drone-tekniikoiden ansiosta.


Kolmen hengen tiimi pystyi ohjaamaan vain yhtä turbiinia päivässä, mutta drone-tekniikoiden ansiosta 2 hengen tiimi voi ohjata 8 turbiinia päivässä.


Droonien käyttö aurinkoenergia-alalla


Aurinkoenergiasektorilla käytettävien paneelien käyttöikä riippuu niiden huollosta ja määräaikaistarkastuksista. Tällä tavalla virhemarginaali puolet ja ajan ja rahan säästö kaksinkertaistuu. Näillä aurinkopaneelitiloilla käytettävillä droneilla voidaan selvittää, onko missä tahansa paneelissa rikki, rikki tai fyysisiä vaurioita, veteen voidaan puuttua tulipalon sattuessa ja jopa lämpökameroilla varustetuilla droneilla. onko lämpötila-arvoissa poikkeavaa.Kuten kaikissa sähkötuotteissa, korkeat lämpötilat eivät ole toivottavia aurinkovoimaloiden laitteille. Tietysti sähkölaitteissa on kuumenemista, mutta laitteen toiminta-alueen yläpuolella olevat lämpötilat voivat olla merkki laitteissa esiintyvistä poikkeavuuksista ja aiheuttaa ajan mittaan toimintahäiriöitä. Siksi lämpövalvonta ja -tarkastukset tulisi tehdä vähintään kerran vuodessa, aurinkovoimaloissa kesäkuukausina useammin. Nämä ohjaukset voidaan tehdä dronilla lämpökameralla PV-paneeleilla ja kädessä pidettävillä lämpökameroilla paneelissa, muuntajassa, invertterissä ja kaikissa muissa liitäntäpisteissä.


Aurinkovoimalaitoksissa huolto voidaan suorittaa 10 kertaa nopeammin kuin tuuli ja kerätä luotettavampaa tietoa.


Droonien käyttö vesivoimalaitoksissa


Vesivoimalaitokset ovat toinen laitos, jossa droneja käytetään. Näissä voimalaitoksissa droneja käytetään yleensä voimalaitoksen kolmiulotteiseen mallinnukseen, asennusalueen määrittämiseen ja sähköarvojen mittaamiseen. Lisäksi droneilla on vakava rooli tarkastustoiminnassa alueilla, joilla on korkeajännitejohtoja.


Kaikilla näillä kolmella voimalaitosalueella droonit yksinkertaistavat työtämme saavuttamalla pisteitä, joihin ihminen ei pysty, antaen nopeampia tuloksia, ehkäisevät mahdollisia onnettomuuksia ja säästävät rahaa.


TESUPina olemme tietoisia uusista teknologioista emmekä epäröi tehdä mitä tarvitsee!