top of page

Turbiinityypit TESUPissa

Oletko koskaan miettinyt, mikä ero on tuuliturbiinien välillä? Miksi TESUP tarjoaa valikoiman erimuotoisia tuuliturbiineja ja mitä hyötyä jokaisesta tyypistä on? Toivottavasti tämä blogikirjoitus auttaa valaisemaan ongelmaa!


Tuuliturbiinit lajitellaan yleensä kahteen tyyppiin niiden suunnan perusteella. Ensimmäinen tyyppi on vaaka -akselinen tuuliturbiini (tai HAWT), mikä tarkoittaa, että tuuliturbiini pyörii vaaka -akselin ympäri. Uusi Magnum 5 TESUP -turbiini on esimerkki HAWT: stä (mm.


Toinen turbiinityyppi on pystyakselin tuuliturbiini. Ei ole yllättävää, että tämä on tuuliturbiini, joka pyörii pystyakselin ympäri. TESUPin erittäin suosittu Atlas2.0 -turbiini on loistava esimerkki tästä turbiinityypistä.


Kussakin näistä suuntauksista on useita malleja, jotka sisältävät erilaisia ​​terän muotoja tuulen energian talteenottamiseksi eri tavoin.


HAWT-koneissa käytetään enimmäkseen hissipohjaista rakennetta. Turbiinin siivet on muotoiltu aerofoileiksi, jotka ovat samanlaisia ​​kuin lentokoneen siiven muoto. Kun tuuli puhaltaa niiden yli, ne tuottavat nostovoiman tuuliturbiinin pyörimissuuntaan, pyörivät sitä ja tuottavat voimaa. HAWT -moottorien on kohdattava tuuleen tuottaakseen virtaa, minkä vuoksi TESUP HAWT -laitteissa on häntää, joka kohdistaa turbiinin tuulen suuntaan.


VAWT -laitteilla ei ole tätä ongelmaa. Ne voivat tuottaa virtaa mihin suuntaan tahansa tuuli liikkuu. TESUP VAWTit ovat vetotyyppisiä turbiineja. Tämä tarkoittaa sitä, että turbiinia vasten puhaltavan tuulen kitkavoimat ohjaavat turbiinin pyörimistä. TESUP -turbiinien kaarevat pinnat auttavat sieppaamaan paremmin tuulta ja lisäävät tehokkuutta. Koska ilma -alue on suuri VAWT -laitteissa, niiden etuna on se, että ne voivat pyöriä alhaisissa tuulen nopeuksissa.


Toivottavasti tämä antaa hieman käsitystä tuuliturbiinityypeistä!#renewableenergy #windpower #windturbines #renewables #powergeneration #cleanenergy #turbines #windenergy #renewablefuture #cleanfuture #alternativepower #Atlas2.0 #tesup #VAWT #HAWT #Magnum5

bottom of page