top of page

TESUP rakentaa uutta aurinkovoimalaa 60 MW:n kapasiteettisuunnitelmalla!

TESUPin suunnitelmana on rakentaa 60 MW (40+20*) aurinkovoimala maalle lähelle Tesupin (taivaan, ukkonen ja myrskyn jumala) patsas löytyi!


TESUP on investoinut aurinkotarjouksiin eri maissa viimeisen kahden vuoden ajan. Ja tänään voimme ylpeänä ilmoittaa, että olemme osallistuneet ja voittaneet tärkeän aurinkoenergian tarjouskilpailun. Tavoitteemme on saavuttaa 60 MW asennettu kapasiteetti pelkästään kyseisellä aurinkovoimala-alueella 3 vuodessa.
Tärkeä yhteensattuma on, että heettiläinen myrskyjumala Tesup -patsas löydettiin ensin alueelta, joka on hyvin lähellä maata, jonne rakennamme aurinkovoimalaitoksemme. Kuten ehkä tiedätkin, yrityksemme nimi on saanut inspiraationsa heettiläismyrskyjumala Tesupista ja tätä mukavaa sattumaa voidaan kutsua kohtaloksi.


Kokonaispinta-ala on 475 000 m2 (5 112 857 ft2) ja aiomme rakentaa suuren aurinkovoimalan hyödyntämällä suurimman osan pinta-alasta 3-vaiheisesti. Ensimmäinen vaihe on saada valmiiksi 5 MW:n asennettu kapasiteetti vuoden 2023 loppuun mennessä ja valmistella loput maasta aurinkovoimalaitoksemme lisäosia varten. Toisen ja kolmannen vaiheen on tarkoitus laajentaa suuremmalle alueelle suunnitelmien mukaan 40 MW ja 60 MW* kapasiteetit vastaavasti. Tavoitteemme on saada 60 MW:n aurinkovoimala valmiiksi 3 vuodessa.


TESUP on investoinut aurinkotiloihin, ei vain tuotantoenergiansa tuottamiseen ja valtioiden tukemiseen sähköntuotannossa, vaan myös monien muiden ympäristön ja yhteisön hyödyksi. Maa, jolle aurinkopuistoja rakennetaan, voi tarjota paremman elinympäristön eläimille ja kasveille. Ne vähentävät alueen hiilidioksidipäästöjä ja tuottavat puhdasta energiaa, joka ei vahingoita ympäristöä. Ne eivät päästä haitallisia päästöjä ilmaan. Aurinkovoima ei myöskään saastuta maata tai vettä. Uusiutumattomia polttoaineita, kuten öljyä, vuotaa tai roiskuu joskus. Tämä vaikuttaa tehokkaasti maaperään, kasvillisuuteen ja eläinpopulaatioihin. Tällaista haittaa ei ole koskaan liitetty aurinkotiloihin tai aurinkopaneeleihin. Aurinkotilojen ylläpitoa on myös vähän, kun moduulit ovat menossa, ei ole muuta tekemistä. Viljan tai karjankasvattaja voi haaveilla päivästä ilman kovaa työtä.

Lisäksi Yhdysvaltain energiaministeriön Argonnen kansallisesta laboratoriosta on tehty pari tutkimusta, jotka osoittavat aurinkovoimaloiden olevan "pölyttäjäystävällisiä". Tämä termi tarkoittaa, että aurinkotilan ympäristö on ihanteellinen pölyttäjille. Kuten linnut ja erityisesti mehiläiset, koska paikallinen niitto ja rikkakasvien torjunta-aineen levitys edistävät monenlaisten kukkien kehittymistä. Näin luomuvalikoima laajenee.


Aurinkotiloilla voi siis olla sähköntuotannon lisäksi lukuisia maatalouden ja ympäristön etuja. TESUPina olemme ylpeitä voidessamme edistää ympäristöä ja yhteisöä aurinkovoimatilainvestoinneillamme.*Aurinkovoimalaitoksen kokonaismäärästä 20 MW:n osaa ehdotetaan jatkokehitykseen ja arvioitavaksi.