top of page

Professori Ballin haastattelu


Inspiroiva ja informatiivinen keskustelu uusiutuvan energian tulevaisuudesta Huddersfieldin yliopiston diagnostiikkatekniikan professorin Andrew D. Ballin kanssa.
"Sähkön tuottamistapalla on vielä paljon tutkimusta, mutta mielestäni tarvitaan enemmän tutkimusta, jotta voidaan keskittyä siihen, kuinka varastoit tehoa ja kuinka siirrät voimaa."

Huolimatta viimeaikaisesta keskittymisestä valmistukseen, TESUP pyrkii aina pysymään ajan tasalla ja hyödyntämään parhaita tieteellisiä edistysaskeleita tuotteidensa kehittämiseen. Yksi tällaisen tieteellisen lähestymistavan menetelmistä on yhteistyömme Huddersfieldin yliopiston kanssa, joka kehittää uutta omaa teknologiaa TESUPin laitteistoon pohjautuen.

Yliopisto on käyttänyt TESUP-koneita yli 4 vuotta ja nyt molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita pitkäjänteisestä yhteistyöstä ja parhaiden tapojen kehittämisestä tuotteiden kehittämiseen.

On 3-4 mahdollista asiaa, joiden kanssa TESUP voi olla kiinnostunut yhteistyöstä.

  1. Pilvivalvontajärjestelmä, joka ottaa tiedot tuuliturbiiniasennuksesta ja lataa ne pilveen suorittaen jonkin verran käsittelyä, tulkintaa, visualisointia.

  2. Kehitämme omaa varsin kehittynyttä tuuliturbiiniohjainta, jossa on 6 sisäänrakennettua turva- ja järjestelmäsuojakerrosta, mikä tekee siitä erittäin kestävän ja luotettavan

  3. Ja lopuksi täysin toimiva tuulivoimala simulaattorilla, joka on laatikko, jossa on tuuliturbiinia käyttävä moottori. Tuulenpuhallusta ei tarvita, mutta voit itse simuloida 5 kW:n tuuliturbiinin toimintaa joko laboratoriossa tai koetalossa tai pääset jopa etänä taloon.


Keskustellaan jatkoyhteistyöstä yliopiston kanssa vähintään 12 kuukauden mittaisen sopimuksen tekemisessä. Todennäköisesti se toimii pilvivalvontajärjestelmässä, mutta ilmoitamme tästä myöhemmin.


Sen lisäksi, että professori Ball keskusteli tulevasta yhteistyöstä yliopiston kanssa, hän suostui mielellään keskustelemaan kanssamme näkemyksistään uusiutuvan energian alalla ja keskustelemaan instituutin työn suuntauksista nyt.

"Täällä yliopistolla meillä on ihmisiä, jotka työskentelevät kaikessa polttomoottoreista, jotka työskentelevät aurinkopaneelien kautta syntyvällä vetypolttoaineella, ja kuinka optimoida aurinkopaneelien käyttö yhdessä tuuliturbiinien kanssa vesivoiman tuotantoon aaltoliikkeen avulla meressä. , joten meillä on erittäin laaja valikoima tutkimusta uusiutuvan energian markkinoilla. Erityisen kiinnostava on minulle meneillään oleva työ mikrotuuliturbiinien kanssa, joten puhumme pienistä 5 kW:n tehoisista koneista, joita käytetään ymmärtääkseni tehokkaimmin itsenäisissä syrjäisissä paikoissa, jotka voivat ja missä ne voivat täydentää. teho aurinkosähköjärjestelmistä.

En näe, että uusiutuvat laitokset olisivat tuuliturbiinia tai aurinkosähköjärjestelmää. Mielestäni kaksi yhdessä tarvitaan sopivan kokoisen akkuvaraston aikaansaamiseksi. Voit olosuhteissa, joissa voit viedä verkkoon, muuten voit käyttää auringonpaistetta ja tuulipuistoa."


Professori Ball jakoi meille myös kokemuksensa tuuliturbiinien käytöstä täällä yliopistossa. Mutta kuten hän sanoi, ne on asentanut ammattimainen asennusyritys.


"Kenen ei ole helppoa ostaa tuuliturbiinia saadakseen akkuja löytääkseen laturin Isosta-Britanniasta tuhansista syrjäisistä tiloista ympäri Iso-Britanniaa ja Skotlantia, eikä heillä ole luotettavaa verkkovirtaa sähköverkkoon eikä heillä ole pääsyä asiantuntijoihin. Heidän on voitava vastaanottaa iso laatikko pylvään kautta, joka sisältää tuuliturbiinin, latausohjaimen, invertterin, eikä sen tarvitse olla liikaa. Emme kaikki ole asiantuntijoita, mutta annamme itsellemme haasteen. Voimmeko ottaa valmiita komponentteja ja saammeko ne toimimaan ilman suurta erityisosaamista? Ja joissakin tapauksissa vastaus on ei, tietyillä tavoilla. Todennäköisesti suurin oppitunti meille on se, että jos et liitä mikroverkkoasi päävirtalähteeseen, jos pidät ne erillään, asiat voivat mennä melko yksinkertaisesti. jos yrität yhdistää sähköntuotantoasi etämaatilallasi paikalliseen sähkönsyöttöön, joka tulee sähköyhtiöstä alaspäin kulkevien ilmakaapeleiden kautta, näiden kahden yhdistäminen voi olla ongelmallista."


Syrjäiselle maalaistalolle, jossa ei ole suurta sähköä, erillisen mikroverkkojärjestelmän luominen ei ole vaikeaa.

Akkujen valinta on kriittinen, tuuliturbiinien sijainti on kriittinen ja tapa, jolla tuulivoimala pystyy lataamaan akut tehokkaimmalla tavalla, on kriittinen, mutta niin kauan kuin noudatat joitain perussääntöjä näillä kolmella alueella Sitten sinun pitäisi pystyä asentamaan luotettava ja tehokas järjestelmä melko yksinkertaisella tavalla.

”Meillä on 3-4 hengen ryhmä, joka on erikoistunut pystyakselisten tuuliturbiinien kehittämiseen, ei 5 kW:n mittakaavassa vaan 25-100 kW, eli melko suuria. Uskon, että niistä on hyötyä varsinkin, jos työskentelet ympäristössä, jossa on ehkä suuria esteitä rakennuksissa ja jossa tuulen kelluminen on erittäin monimutkaista eikä sitä voida ennustaa. Jos olet kukkulalla Skotlannissa ja tuuli puhaltaa aina lounaasta, vaakasuuntaiset tuuliturbiinit ovat tehokkaampia. Tuuliturbiinin valinnassa kannattaa olla erittäin varovainen olosuhteet huomioon ottaen. Monet ihmiset Isossa-Britanniassa ajattelevat, että pystysuuntaiset tuuliturbiinit miellyttävät silmää, näyttävät kauniimmalta, eikä Donald Trump auttanut tekemällä monia vaihtoehtoisia totuuksia tuulivoimaloiden aiheuttamasta melusta. Ihmiset jotenkin uskovat, että pystysuuntaiset turbiinit ovat vielä ympäristöystävällisempiä.

Vuonna 2021 Yhdistyneessä kuningaskunnassa oli yksi päivä, jolloin se tyydytti sähkönsä täysin uusiutuvilla lähteillä. Se tapahtui vain kerran, mutta se osoitti meille, että olemme melko lähellä täyttä riippuvuutta uusiutuvasta energiasta. Aurinkopaneelit toimivat auringon paistaessa ja tuuliturbiinit tuulen aikana. Suurin ongelma ei ole sähkön tuottaminen, vaan sähkön varastointi.

Tällä hetkellä on meneillään niin paljon tutkimusta uudentyyppisistä akuista, jotka pystyvät varastoimaan ja sitten vapauttamaan sähköä erittäin turvallisesti, taloudellisesti ja erittäin tehokkaasti. Joten uskon, että sähkön tuotantotavasta on paljon tutkittavaa, mutta mielestäni tarvitaan enemmän tutkimusta keskittyäksesi siihen, miten varastoit sähköä ja kuinka siirrät tehoa, koska tehon siirtäminen sähköverkon läpi ei ole erityisen tärkeää. tehokkain asia.
Tästä syystä pidän ajatuksesta, että jokaisesta kotitaloudesta, jokaisesta Britannian kadusta tulee oma mikroverkkonsa, joten yksi akkuvarasto yhdelle 30 talon ryhmälle antaa esimerkiksi modulaarisen varastoinnin, jossa on PV-hyllyt jokaisen talon katolla, jossa on 2 tai 3 tuuliturbiinia täydennyksenä ja sitten yhdellä tallennuslaitteella, josta jokainen voi hyötyä kuormitettuna.Sinun on hyväksyttävä se, että aina tarvitaan peruskuormitusvirtalähteitä hätätilanteita varten, ydinvoimaa tai mitä tahansa, en usko, että maailman tarvitsee olla jotain, joka voi potkia sen ja tarjota hätävoimaa, mutta 95 %.


Joulukuussa 2020 yli 40 % Yhdistyneen kuningaskunnan sähköstä tuotettiin tuulivoimalla. Lokakuussa 2021 47 % lähestymme 50:tä.

"Kotien osalta tarvitsemme enemmän aikaa ja ponnisteluja kehittääksemme mikrogrid-ratkaisuja, joissa katu, talo, sairaala ja lentokenttä muodostavat oman verkkonsa ja niillä on oma tuotantokyky, ja sitten kun liität mikroverkon muuhun verkkoon tee se vain, jos pystyt varastoimaan sähköä riittävän määrän turvallisesti ja tehokkaasti. Akkutekniikka on erittäin edistynyt sähköajoneuvojen ansiosta, mutta se on silti erittäin kallista. Se on mielestäni yksi suurimmista mikro-mikrovoimantuotantoa hidastavista asioista."Kiitämme professori Andrew D. Ballia keskustelusta ja työskentelemme yhdessä nopeuttaaksemme siirtymistä uusiutuvaan energiaan, kehittääksemme teknologioita ja tuodaksemme ajatuksen vihreästä tulevaisuudestamme ihmisille ympäri maailmaa.