top of page

Oletko valmis talveen?

Energian hinnat ovat nousseet nyt 0,4885 puntaa kilowattitunnilta jopa kesällä Isossa-Britanniassa. Emme voi kuvitella, mitä se tulee olemaan talvella... Saksan suurissa kaupungeissa valtion laitokset katkaisevat kuuman veden toimituksen... 27 EU-maata on palannut 15 prosentin kaasunvähennykseen talviaikaan Luettelo erilaisista toimenpiteistä Tulevien energiakriisien estämiseksi ja globaalin tilanteen seurausten minimoimiseksi.Poliittinen tausta


Maailmanpankin energiahintaindeksi nousi 26,3 prosenttia tammi-huhtikuussa 2022, kun se nousi 50 prosenttia tammikuun 2020 ja joulukuun 2021 välisenä aikana.

(https://blogs.worldbank.org/developmenttalk/energy-shock-could-sap-global-growth-years)


Venäjän hyökkäys Ukrainaan on häirinnyt globaaleja energiamarkkinoita ja aiheuttanut suurimman raakaöljyn hinnan nousun sitten 1970-luvun.National Energy Actionin (NEA) hyväntekeväisyysjärjestön mukaan: "Miljoonat ihmiset eivät yksinkertaisesti pysty lämmittämään kotejaan tänä talvena. Tulemme näkemään vakavan sairauden ja ennenaikaisen kuoleman niille, jotka ovat alttiimpia kylmälle."

Se kuulostaa pelottavalta. Mutta aina on tie ulos. Tämä on myös hetki ymmärtää vanha sanonta:


"älä koskaan hukkaa hyvää kriisiä"

Jotkut tarkkailijat ovat vertailleet nykyistä hetkeämme 1970-luvun energiakriiseihin. Vuonna 1973 Israelin ja sen naapureiden välinen sota johti öljykriisiin, joka lopulta kylvi ensimmäiset siemenet syntymässä olevalle tuuliteollisuudelle. (https://ramboll.com/media/rgr/what-do-rising-energy-prices-mean-for-the-green-energy-transition)


Ulospääsy…


Tietysti voit pienentää energialaskuasi muuttamalla elämäntapaasi ja yrittämällä säästää energiaa. Tässä muutamia vinkkejä:Elämäntapasi muuttamisen ja energian säästämisen lisäksi on toinenkin tapa säästää rahaa energiassa ja huolehtia planeettamme tulevaisuudesta. Tietenkin se vaatii investointeja ja aikaa, mutta muutaman vuoden kuluttua se oikeuttaa itsensä täysin. Katsotaanpa uutta TESUP Magnum 5 -turbiinia nähdäksesi kuinka paljon tehoa se voisi tuottaa.


Magnum 5 -turbiini tuottaa 5 000 wattia sekunnissa pyöriessään nimellistuulennopeudella 15 metriä sekunnissa. Tämä tarkoittaa, että täydellä teholla turbiini tuottaa 120 kWh 24 tunnin aikana. Vertailun vuoksi: keskimääräinen Yhdistyneen kuningaskunnan kotitalous käyttää noin 3300 kWh vuodessa. Uusien energiahintojen myötä 500 punnan lasku tammikuussa (BFI:n mukaan) antaa sinulle lisäperusteita ilmaisten energiaresurssien käytön nopeuttamiseen ja sähkökustannusten minimoimiseen.


Jopa 3 tuntia tuulta päivässä, säästät Magnum5 Wind Turbinella jopa 2737,50 puntaa vuodessa! Ensimmäisen vuoden takaisinmaksu tuotekustannusvähennyksellä on £627,5! Lisäksi se ei ole lopullinen tulos, koska hinnat nousevat.
Oletko siis valmis talveen? ...