top of page

Nousevat energiakustannukset? Mene uusiutuvaksi!

Globaalit energiakustannukset nousevat pilviin eri maissa. Useimmissa maissa verkon toimittaman sähkön hinta on kaksinkertaistunut tai jopa enemmän! Tämä ei tietenkään ole hyvä asia kuluttajille, jotka haluavat ihanteellisesti alimman mahdollisen hinnan. Miksi näin tapahtuu? ja mitä voit tehdä alentaaksesi kotisi, koulusi tai yrityksesi sähkökustannuksia? Ensin käsittelemme edellistä kysymystä: Miksi tämä tapahtuu? Kuten monissa asioissa, se liittyy taloustieteisiin. Sähkön tarjonta kaikkialla maailmassa on vähentynyt, ja sähköntoimittajat kamppailevat voimalaitosten tehokkaan toiminnan vuoksi. Kylmä talvi kaikkialla Euroopassa on merkinnyt sitä, että enemmän polttoaineita on käytetty talojen lämmittämiseen, mikä on johtanut maakaasun, joka on tärkeä polttoaine nykypäivän taloudessa, saannin vähenemiseen. Yhdistä tämä pienempiin maakaasun vientimääriin suurille aineen toimittajille, kuten Venäjälle poliittisten jännitteiden alaisena Eurooppaan, niin näet kuinka hinnat nousevat!


Energian epätasapaino


Maailmanlaajuinen sähkön kysyntä ei vain pysy ennallaan, se kasvaa, melko nopeasti. Etenkin kuuma kesä Aasiassa, mikä lisää ilmastoinnin käyttöä koko mantereella, erittäin energiannälkäinen prosessi. Kun tarjonta vähenee ja kysyntä kasvaa, kuluttajien ja tuottajien välillä on epätasapaino. Tästä syystä sähkön hinta nousee vastauksena. Koska kysyntä ylittää tarjonnan huomattavasti, on mahdollista, että hinnat nousevat niin paljon. Joissakin tapauksissa, kuten Tanskassa, tämä voi saavuttaa jopa 200 %+ sähkön hinnan vuonna 2022!Saatat ajatella: mitä hallitukseni tekee tälle? Ja se olisi loistava kysymys! Monet hallitukset soveltavat energian hintakattoa kotitalouksien sähkölaskuihin varmistaakseen, että heikoimmin varakkaat suojataan energiamarkkinoiden heilahteluilta ja nousevilta energianhinnoilta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sähkön hinta kuluttajalle ei voi ylittää tiettyä määrää valtion kattaessa tehoeron. Esimerkki tällaisesta järjestelmästä on käytössä Isossa-Britanniassa. Järjestelmässä varmistetaan, että sähkön hinta ei vaikuta liikaa kuluttajiin. Ison-Britannian kuluttajille valitettavasti tämä hintakatto nousee 54 % huhtikuussa, mikä lisää alueen elinkustannuksia.


Jos olet kiinnostunut tästä esimerkistä, BBC:n verkkosivuilla on erittäin hyödyllinen artikkeli!


Itsenäiseksi energiankäyttäjäksi ryhtyminen


Toinen kysymys ja mielestäni tärkeämpi kysymys. Kuinka voit alentaa kotisi sähkön hintaa? Mitkä ovat tehokkaimpia tapoja välttää tämä sähkön hinnannousu? Mitä voit tehdä?! Sähköntuotanto kotona auttaa irrottamaan talosi ja sähkölaskusi yleisten energiamarkkinoiden vaihteluista. Henkilökohtaisen sähköntuotantojärjestelmän avulla voit tuottaa tarvitsemaasi sähköä ilman, että sinun tarvitsee luottaa maakaasun toimituksiin toisella puolella maailmaa!


Ilmeisesti tulee olemaan hieman hankalaa rakentaa toimiva maakaasuvoimala takapihallesi, eikä se vaikuttaisi kaasun hintojen nousuun! Tietysti uusiutuva energia on oikea tapa rakentaa pienimuotoisia sähköntuotantojärjestelmiä. Uusiutuvan energian laitteiden kompakti luonne ja niiden skaalautuvuus tähän kokoon tekevät niistä erinomaisen valinnan sähköntuotantoon, joka mahtuu puutarhaan, katolle tai ajotieltä!


Katso nämä esimerkit kodin energiajärjestelmistä!https://mydecorative.com/7-advantages-of-residential-solar-panel


On olemassa muutamia hyviä virtalähteitä, joista laitteesi voivat käyttää. Uusiutuvaa energiaa on monissa eri muodoissa: vuorovesi, aurinko, tuuli, vesivoima ja paljon muuta! Valitettavasti useimmilla ihmisillä ei ole pääsyä valtamereen takapihallaan. Tämän seurauksena useimpien ihmisten käyttökelpoisimmat teknologiat luottavat aurinko- ja tuulienergiaan, mikä johtuu siitä, että sähköntuotannon taustalla oleva tekniikka on kehittynyt niin pitkälle, että voit asentaa sen katollesi. Sekä lähes yleinen pääsy näihin kahteen luonnonvoiman lähteeseen, koska aurinko paistaa ja tuuli puhaltaa ympäri maata.

Mitä TESUP tekee?

TESUP on tietysti kotimaisten tuuliturbiinien valmistaja, toimittaja ja suunnittelija, joten tässä piilee TESUPin pääosaaminen. TESUPilla on laaja valikoima kotimaisia ​​tuuliturbiineja, jotka sopivat moniin sovelluksiin, sekä joustavia aurinkopaneeleja käytettäväksi noissa vaikeissa, ei niin tuulisissa paikoissa! Kotimaisen kokoisen tuuliturbiinin asentaminen katolle on loistava tapa aloittaa oma sähköntuotanto talollesi, välttäen kaasun korkeita hintoja ja vähentämällä ympäristövaikutuksiasi.


Jos olet kiinnostunut TESUP-turbiineista, katso TESUP-verkkosivuilta!Energi akustannuslaskelmat


On hyvä sanoa, että turbiinit voivat auttaa sinua tuottamaan sähköä näillä uusilla sähköhinnoilla, mutta olisi hyödyllistä saada joitain lukuja, eikö niin? Älä huoli, TESUP on suojannut sinut! Otamme esimerkkinä 5 kW:n Magnum 5 -turbiinin, joka on yksi TESUPin myydyimmistä turbiineista. Yhden Magnum 5 -turbiinin asentaminen tuottaisi 3600 kWh kuukaudessa, jos se pyörii jatkuvasti nimellisnopeudellaan! Tämä olisi 2700 dollaria Saksassa, kun vuoden 2022 odotettu keskihinta tulee voimaan 0,75 dollaria/kWh


Tuuli on kuitenkin ajoittain melko arvaamaton. Tuulen ei voida odottaa puhaltavan jatkuvasti riittävällä nopeudella tuuliturbiinin kääntämiseksi. Meidän on siis laskettava tuuliturbiinin kapasiteettitekijä: prosenttiosuus ajasta, jonka turbiinin odotetaan pyörivän tavalla, joka tuottaa tehoa. Hyvä arvio tästä on noin 25 % kapasiteettikerroin kohtalaisen tuulisessa maassa (useimmat Euroopan maat), jossa turbiini on alhainen käynnistysnopeus, kuten Magnum 5. Tällä kapasiteettikertoimella syntyy arviolta 900 kWh (pyöriessään nimellistuulella). nopeudet). Siisti summa 675 dollaria kuukaudessa!
Voit siis nähdä, että hyvä tapa välttää energian hinnan nousu ja jopa hyötyä siitä on kehittää omaa energiantuotantojärjestelmääsi. Ja miksi pysähtyä yhteen turbiiniin, jos sinulla on jo muut ominaisuudet, kuten varauksen ohjaus, on helppo integroida useampia turbiineja ja tuottaa vielä enemmän energiaa ja mahdollisesti saada voittoa!

bottom of page