top of page

Kuinka monta tuulivoimalaa tarvitset talon virran saamiseksi?

Tämä on hankala kysymys! Talosi virtalähteeseen tarvittavien tuuliturbiinien lukumäärään vaikuttavat monet tekijät.

Otamme suomalaisen talon keskimääräisen virrankulutuksen: 1.000kWh kuukaudessa, mikä edustaa talosi käyttämääsi energiaa kuukaudessa.


Yhden AtlasX 750 W: n tuuliturbiinin asentaminen tuottaisi 540 kWh kuukaudessa, jos se pyörii jatkuvasti nimellisnopeuksellaan! Valitettavasti tuuli ei ole niin ennustettavissa. Tuulen ei voida odottaa puhaltavan jatkuvasti riittävän nopeasti tuulivoimalan kääntämiseksi.


Joten meidän on määriteltävä tuuliturbiinin kapasiteettikerroin: prosenttiosuus ajasta, jonka turbiinin odotetaan pyörivän virtaa tuottavalla tavalla. Tätä varten meidän on tarkasteltava Suomen tuulen nopeuden ja saatavuuden karttoja.


Koska AtlasX: llä on erinomainen vähimmäisnopeus 4 m / s ja hyvä terän muotoilu, AtlasX: n kapasiteettikerroin on hyvä, noin 30% useimmilla alueilla Suomessa.


Tämä tarkoittaa sitä, että voimme odottaa ihanteellista sähköntuotantoa AtlasX: n nimellisteholla, joka on 750 W 30% ajasta. Tämän seurauksena yksi turbiini voi tuottaa noin 160 kWh!


On otettava huomioon muutama muu tekijä, joten varmista, että teet omat tuuliturbiinilaskelmat sovelluksellesi:

Tuuli on todennäköisesti voimakkaampi kylminä kuukausina ja heikompi kesäkuukausina, mikä johtaa vähemmän sähköntuotantoon. Vaikka voisit mahdollisesti tuottaa enemmän energiaa, kun tuuli on voimakkaampi käyttää, kun tuuli on heikompi, järjestelmäsi riippuu paristoista, jotka ovat kalliita eikä 100% energiatehokkaita. Harkitse TESUPin joustavien aurinkopaneelien tutkimista, jotta järjestelmäsi voisi vauhtia näinä kesäkuukausina!

Energiatarpeesi voivat poiketa keskimääräisestä, esimerkiksi jos sinulla on suurempi talo, joka vaatii enemmän lämmitystä, valaistusta jne.


#AtlasX #windturbines #domesticpower #renewableenergy #windfarm #alternativeenergy #tesup #electricalpower #cleanenergy #installation #propertydevelopment

bottom of page