top of page

Kuinka kova tuuliturbiini todella on?

Asiakkaiden huolenaiheena on usein se, kuinka äänekkäitä heidän tuuliturbiininsa voivat olla, kun ne asennetaan niin lähelle kotiaan. Monet uutiset keskittyvät lähelle asennettuihin meluisiin kaupallisiin tuulipuistoihin, jotka aiheuttavat sietämätöntä melua asukkaille. Tämä ei päde TESUPin pieniin tuuliturbiineihin.


Niiden pienet muototekijät suuriin turbiineihin verrattuna tekevät melutasosta paljon hiljaisemman. MasterX-tuuliturbiinilla mitattu keskimääräinen melu on 37 dB nopeudella 8m/s (kohtuullisen nopea tuulennopeus). Kontekstissa kotitalouksien keskimääräinen melutaso on noin 40 dB, kuiskaus 30 dB ja tavallinen pölynimuri 75 dB. Muista, että alhaisemmilla tuulennopeuksilla turbiinin tuottama ääni on todennäköisesti alhaisempi.


Joten MasterX-tuuliturbiini on hieman kovempi kuin kuiskaus, mutta ei niin kova kuin yleinen talon melu. Tämä tarkoittaa, että voit mielellään sijoittaa tuuliturbiinin talosi katolle ja tuskin huomaat siitä tulevaa melua. Ei mitään hätää!


AtlasX- ja Atlas2.0-tuuliturbiinit tarjoavat vieläkin vaikuttavamman matalan äänen. Koska ne ovat pystyakselisia tuuliturbiineja, niiden keskimääräinen dB-taso on alhaisempi, noin 32 dB nopeudella 8 m/s. On epätodennäköistä, että joku lähellä voisi kuulla tuuliturbiinin yli ympäröivän tuulen äänen tällä tasolla!


Kuten näet, pienet tuuliturbiinit, kuten AtlasX, Atlas2.0 ja MasterX, tuottavat erittäin vähän melua, eivätkä ne haittaisi edes hiljaisinta asuintaloa!


#uusiutuvaenergia #tuulivoima #tuuliturbiinit #uusiutuvat #voimantuotanto #puhdasenergia #turbiinit #AtlasX #tuulienergia #uusiutuvatulevaisuus #puhdastulevaisuus #alternativepower #Atlas2.0 #tesup #MasterX


how-loud-is-a-wind-turbine-really-tesup