top of page

Joustava aurinkopaneelien valmistus

Aurinkovoimasta on tullut viime vuosikymmeninä yhä suositumpaa. Sekä maat että yritykset ovat nähneet teknologian potentiaalin ja käyttäneet paljon aikaa, vaivaa ja rahaa kehittääkseen teknologiaa teknologiaksi, jota monet voivat käyttää ympäri maailmaa. Tähän teknologiaan tehty investointi on lisännyt aurinkopaneelien tehokkuutta rajusti ja aurinkopaneelien neliöhinta romahti. Tämä on mahdollistanut aurinkopaneelien kannattavuuden monissa tilanteissa. Olitpa sitten voimalaitoksen johtaja, joka käyttää aurinkopaneeleja täynnä olevaa peltoa sähkön tuottamiseen ja myyntiin, tai yksityinen asunnonomistaja, joka käyttää paneeleilla kompensoimaan osan kotitalouksiensa energiankulutuksesta. Tämä tekniikka on loistava uusiutuvan energian lähde, ja se on ehdottoman tärkeä epäpuhtaiden energialähteiden asteittaiselle poistamiselle korvaamalla ne puhtaammilla, vihreämmillä energialähteillä.Aurinkoenergia


Aurinkoenergia on syystäkin niin lupaava uusiutuvan energian lähde. Auringon säteilyn muodossa oleva energia (näkyvä ja infrapunavalo), eli aurinkomme säteilevää energiaa, on poikkeuksellisen suuri verrattuna olemassa oleviin energialähteihimme. Vuoden sisällä on arvioitu, että maan pintaan iskeytyy noin 23 000 TeraWatt vuoden energiaa! Nyt ymmärrän, että tämä luku on vaikea saada päähän, sillä loppujen lopuksi ei ole paljon viittausta niin suuriin lukuihin.


Ensin tarkastellaan, kuinka paljon sähköä maailma käyttää vuodessa. Koko maailma, kaikki ihmiset ja teollinen toiminta mukaan lukien, käyttää vain 18,5 TeraWatt Vuotta energiaa vuodessa! Joten maan päälle laskeutuvalla aurinkoenergialla voit täyttää maailman energiatarpeet 1 243 kertaa enemmän! Tämä on hieno uutinen aurinkoenergian kannalta, varsinkin kun tarkastellaan muiden, rajallisten lähteiden mahdollista energiantuotantoa. On arvioitu, että planeetan runsain, rajallisin energiaresurssi: hiili; voimakkaasti saastuttava polttoaine voisi tuottaa 830 terawattivuotta, jos kaikki maan päällä oleva kivihiili poltettaisiin.


Aurinkosähkö


Joten aurinkoenergiateollisuuden pääkysymys on: kuinka tämä energia voidaan kerätä ja muuttaa sähköksi? Tähän ongelmaan on useita ratkaisuja, mutta ylivoimaisesti suosituin on aurinkopaneelien käyttö. Yksinkertaisesti sanottuna nämä paneelit toimivat hyödyntämällä aurinkosähköefektiä saadakseen paneelin erityisesti valitussa materiaalissa olevat elektronit liikkumaan fotonien (valoaaltojen) osuessa niihin. Elektronien liike tunnetaan yleisemmin sähkönä, joten sähköä syntyy! Jos haluat oppia lisää aurinkopaneelien toiminnasta, seuraa tätä linkkiä: Aurinkoenergian tuotannon ja siirtymisen perusvaiheet


Kustannustehokkain tapa valmistaa aurinkopaneeleja, erityisesti kotikäyttöön, on käyttää erityisesti valmistettuja silikonilevyjä aurinkokennojen valmistukseen, jolloin nämä kennot yhdistetään paneelin tuottamiseksi. Vaikka tämä materiaali ei ole tehokkain saatavilla oleva materiaali sähköntuotantoon aurinkopaneeleilla. Piin runsaus maankuoressa alentaa tämän elementin kustannuksia aurinkopaneeleissa huomattavasti tehokkaampiin aurinkopaneeleihin verrattuna. Tämä hyvä kustannusten ja tehokkuuden välinen tasapaino on johtanut siihen, että näitä paneeleja käytetään laajasti monilla teollisuudenaloilla.


Joustavien aurinkopaneelien edut


Useimmissa aurinkopaneeleissa käytettyjen piikennojen haittapuoli on kennojen hauraus. Tämä tarkoittaa, että jos kennoon kohdistuu suuria voimia tai taipuminen, se todennäköisesti särkyy tai rikkoutuu. Tästä syystä aurinkopaneeleissa, kuten talon katolla näkemissä, on yleensä vahva tukirakenne, joka varmistaa, että kennot eivät pääse taipumaan tai vaurioitumaan. Tämä tukirakenne on perinteisesti valmistettu metalliseoksesta, kuten teräksestä tai alumiiniseoksesta. Tämän seurauksena paneeliin lisätään suuri määrä ylimääräistä painoa. Tämä rajoittaa paneelien käyttötapauksia, koska painavia paneeleja on vaikeampi kuljettaa ja asentaa.


Onneksi kehitteillä oleville herkemmille paneeleille on olemassa vaihtoehtoinen ratkaisu. Joustavat aurinkopaneelit ovat perinteisten aurinkopaneelien kehitys, josta on tullut suositumpi vaihtoehto viime vuosina. Joustavat paneelit ovat joustavampia kuin asennetut vastineet, jotka on asennettu kovempaa, murtumista kestävään lasikuituvahvisteiseen muoviin raskaan metallin ja hauraan lasin sijaan. TESUPin joustavat aurinkopaneelit ovat niin kestäviä, että voit jopa kävellä niiden päällä! TESUP joustavat paneelit ovat myös paljon kevyempiä kuin perinteiset vain 2 kg painavat paneelit!
Näiden etujen ansiosta joustavat TESUP-aurinkopaneelit ovat erittäin kannettavat ja ne voidaan ottaa mukaan tapahtumiin lataamaan puhelimia tai virtavaloja! Lisäksi paneelien vedenpitävyys ja suolavedenkestävyys tarkoittavat, että ne voidaan helposti kiinnittää veneeseen tai jopa pakettiautoon sähkön tuottamiseksi liikkeellä ollessasi! Näin lupaavan teknologian ansiosta TESUP on viime aikoina investoinut joustavien aurinkopaneelien valmistuskyvyn parantamiseen. Yritys kehittää omaa tuotantoaan varmistaakseen, että TESUP hallitsee kaikkia valmistusprosessin vaiheita ja pystyy toimittamaan parhaan tuotteen, jonka TESUP pystyy!
Tämän kehityksen myötä TESUP aikoo laajentaa tuotantopohjaansa tuomalla TESUP-ketjuun uuden sijainnin, joka keskittyy erityisesti aurinkopaneelien valmistukseen, jolloin TESUP voi tarjota sinulle korkealaatuisempia tuotteita TESUP-laadunvalvonnalla koko tuotantoprosessin ajan! Advanced Market Energyn mukaan joustavien aurinkopaneelien suosio vain kasvaa tulevina vuosina, kun ihmiset alkavat vähentää vaikutustaan planeettaan ja sen ympäristöön. Varmista, että olet edelläkävijä, katso TESUPin joustavia aurinkopaneeleja ja katso mitä mieltä olet.