top of page

Investoinnin tuotto tuuliturbiinillesi

Tuulivoimalat eivät ole vain loistava tapa pienentää hiilijalanjälkeäsi, vaan ne voivat myös pienentää energialaskuasi! Selvitämme, kuinka paljon rahaa tuuliturbiinisi voisi säästää energialaskussasi ja jopa kuinka paljon ylimääräistä rahaa voit odottaa ansaitsevasi tuuliturbiinillasi.

Kuten monissa rahaan liittyvissä asioissa, on vaikea löytää esimerkkiä, joka soveltuisi kaikkiin tilanteisiin ja ympäristöihin. Esittelemme keskimääräisen esimerkin, mutta varmistamme, että otat tietyn ympäristösi huomioon laskelmissa.

Tässä esimerkissä tarkastelemme TESUP MasterX -tuuliturbiinia. Tämä turbiini tuottaa 1 kW tehoa nimellisolosuhteissa (tuulen nopeudella 12 m/s). Kun tuuli ei puhalla aivan yhtä voimakkaasti, voit odottaa alhaisempaa sähköntuotantoa. Ottaen huomioon alueesi kapasiteettikertoimen (prosenttiosuus ajasta, jolloin tuulen nopeus on tarpeeksi korkea turbiinisi pyörittämiseen) voidaan selvittää tuuliturbiinisi tuottama kokonaisenergia. Käytämme 30 %:n kapasiteettikerrointa, koska tämä on tyypillinen arvo Euroopassa.

1000 W x tuntimäärä kuukaudessa (720 tuntia) x 0,3 (30 %) = kuukaudessa tuotettu energia

Tämä on 162 kWh MasterX-turbiinia kohden kuukaudessa! Keskimääräinen Iso-Britannian koti käyttää 250 kWh kuukaudessa, joten pelkällä kahdella turbiinilla voit vähentää energialaskusi.

Kuvittele, että näin oli, sinulla on kaksi turbiinia, jotka tuottavat 324 kWh niiden välillä. Ylimääräiset 74 kWh ylittävät energiatarpeesi, ja voit myydä tämän sähkön takaisin paikalliseen verkkoon. Yhdistyneessä kuningaskunnassa sähkön keskihinta on ~0,50 puntaa, joten tästä sähköstä nettosumma olisi 37 puntaa kuukaudessa.

Täysi sarja, joka sisältää MasterX-turbiinin, TESUP-latausohjaimen ja TESUP-verkkoinvertterin (tarvitaan sähkön myyntiin verkkoon) maksaa 862 euroa. Tämä tarkoittaa, että 5 vuoden kuluttua turbiinisi ovat maksaneet itsensä takaisin ja voivat alkaa tuottaa sinulle voittoa!

Yritä laskea oma takaisinmaksuaikasi asennuksellesi käyttämällä tätä yhtälöä:

Laitteiden hinta £/(Turbiinien tuottama ylijäämäsähkö kuukaudessa kWh x sähkön hinta alueellasi £/kWh x kuukautta vuodessa (12) )