top of page

Invertteri: aurinko ja tuuli


Uusiutuvan energian tuotantojärjestelmän asentaminen kotiin voi olla kallista. Varsin suosittu vaihtoehto kodin uusiutuvan energian harrastajien keskuudessa on myydä osa tuottamastaan ​​ylimääräisestä sähköstä takaisin verkkoon, mikä auttaa maksamaan takaisin uusiutuvan energian tuotantojärjestelmän kustannukset ja mahdollisesti tehdä voittoa! Tämän tekeminen itse edellyttää sähköinvertterin asentamista kotisi uusiutuvan energian generaattoreiden tuottaman sähkön muuntamiseksi verkkoon yhteensopivaksi sähköksi. Invertterin valinta voi toisinaan olla hämmentävää, koska markkinoilla on monia vaihtoehtoja ja tiettyjen järjestelmien erilainen yhteensopivuus, mikä aiheuttaa ongelmia ja päänsärkyä. Nämä voivat vaihdella invertterin liittämisestä uusiutuviin energialähteisiin, jotka ovat yhteensopivia järjestelmäsi kanssa.


Tämän hankalan ongelman ratkaisemiseksi TESUP ajatteli, että olisi hyödyllistä julkaista muutamat tärkeimmät kohdat invertteriä ostettaessa tai harkittaessa, mitkä markkinoilla olevat invertterit ovat yhteensopivia TESUP-turbiinien kanssa ja hyödyllistä tietoa. Käydään aluksi läpi, mitä invertteri tekee. Kotisi pistokkeet ja verkko yleensä käyttävät toimintaansa vaihtovirtaa. Tämä tarkoittaa, että sähkö muodostaa aallonmuodon. Jos kuitenkin varastoit sähköä akkuihin, teho on tasavirtaa, mikä tarkoittaa, että sähkö pysyy vakiona ja ottaa sen sijaan linjamuodon.
AC-verkkoliitäntätyypeissä tulee käyttää yksivaiheista invertteriä.


Sähkön viemiseksi verkkoon sähkön tulee olla vaihtovirtaa. Siksi kaikki kotona tuotettu sähkö, olipa se sitten tuuliturbiinien tai aurinkopaneelien kautta, ja sitten varastoitava akkuun, on muunnettava varastointitasavirtamuodosta verkkoon yhteensopivaan AC-muotoon, joka myydään verkkoon. Tätä invertteri tekee, se muuntaa tasavirtasähkön verkkoon sopivaksi AC-sähköksi oikealla verkkotaajuudella. Joten nyt tiedämme, mitä invertteri tekee, ovatko invertterit universaaleja ja voidaanko niitä käyttää erilaisiin energialähteisiin?

On yleinen käytäntö integroida useita uusiutuvan energian tuottajia, toisin sanoen: hybridijärjestelmiä. Tämä tapahtuu yleensä käyttämällä sekä aurinkopaneeleja että tuulivoimaloita sähkön tuottamiseen. Näin on mahdollista hyödyntää monenlaisia ​​sääolosuhteita tuottamaan sähköä kotiin. Invertteri, jossa on 2 MPPT:tä, mahdollistaa sekä tuuliturbiinin että joustavan aurinkopaneelin liittämisen.

Useimpia aurinkoinverttereitä, joissa on 2 MPPT:tä, voidaan käyttää yhdessä uusiutuvien aurinko- ja tuulituotteiden kanssa: aurinkopaneelit ja tuuliturbiinit. TESUP-tuotteiden käyttäjien kokemuksen mukaan hybridiinvertterit voivat vahingoittaa tuuliturbiinia. Voit oppia lisää tämän tyyppisestä invertteristä tästä blogiosiossa olevasta artikkelista.


Invertterin tietolehti voi antaa sinulle tietoja seuraavista:

  • Minkä tyyppinen invertteri on

Yleensä inverttereitä on 3 tyyppiä:

  1. String invertteri

  2. Hybridi invertteri

  3. Mikroinvertteri

TESUP WebStoresta löydät yksivaiheisen, merkkijonon, puhtaan siniaallon 1 MMPT hybridi-invertterin

  • Käynnistysjännite

Invertterisi jännitealue voi olla 35-550 V


Yhteensopivuus nykyisen invertterisi kanssa


Jos sinulla on jo invertteri kytkettynä aurinkopaneelien ryhmään ja laitteessasi on ilmainen MPPT-tulo, voit liittää Tesup Wind Turbine plus Charge Controllerin järjestelmääsi. Tämä voi tapahtua kahdella tavalla:

  • Jos nykyisen invertterisi käynnistysjännite on enintään 80 V:

Tässä tapauksessa Tesup-tuuliturbiini tuottaa paljon energiaa kokopäiväisesti!

  • Jos nykyisen invertterisi käynnistysjännite on suurempi kuin 80 V:

Tässä tapauksessa aurinkopaneelisi käynnistää invertterisi ja tuuliturbiini tuottaa vapaasti energiaa, joka edistää järjestelmääsi. Voit pitää järjestelmäsi tällaisena tai omaksua yksinkertaisen ratkaisun: lisää uusi invertteri vain tuulivoimalaan rinnakkain olemassa olevan kanssa, jotta voit tuottaa energiaa yötä päivää Tesup Wind Generatorillasi.


PS: jos sinulla on hybridiinvertteri, tarkista ensin nämä tiedot.


Yhteys


Tuuliturbiini > lataussäädin > invertteri

Kaikki tuotteet ovat yhteensopivia keskenään.

Invertterin lähtöjännite on 220V

Aurinkopaneelit tuottavat yleensä erittäin tasaisen ja ennustettavan tehon, koska aurinko säteilyttää paneelit melko tasaisesti. Aurinkopaneeliinvertterit voidaan siksi helposti virittää aurinkopaneelien tuottaman tehotason mukaan. Toisaalta tuuliturbiineilla on hyvin epäjohdonmukainen voimanlähde: puuskainen ja myrskyinen tuuli. Tämä johtaa siihen, että tuuliturbiinien sähköntuotanto vaihtelee huomattavasti niiden toiminnan aikana. Invertterit, joilla on suuret toiminta-alueet, ovat siksi tarpeen kapseloimaan ja hyödyntämään tuulivoiman tuottamia suurempia, ajasta riippuvia huippuja.


On mahdollista ostaa invertteri, joka kattaa nämä molemmat alueet, mutta toimiakseen oikein näissä järjestelmissä käytetään monimutkaista kytkentäelektroniikkaa. Yleisesti ottaen tehokkain tapa käsitellä useita kotitalouksien uusiutuvan energian tuotantolähteitä ja saada niistä mahdollisimman paljon sähköä on käyttää erityisiä inverttereitä. Kahden eri järjestelmän puristaminen yhteen laatikkoon johtaa yleensä korkeisiin käyttölämpötiloihin ja lyhyeen käyttöikään. Joten miten sinun pitäisi valita paras invertteri järjestelmällesi? Mitä erilaisia ​​pohdintoja sinun pitäisi tehdä?


Invertteriä valittaessa yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista on käynnistysjännite. Aurinkopaneelien osalta tämä vähimmäisjännite ei ole pakollinen, koska aurinkopaneelit koostuvat tavallisesti useista sarjaan kytketyistä aurinkopaneeleista, mikä antaa korkean jännitteen. Toisaalta tuuliturbiinien kytkentää ei voi tehdä sarjaan, vaan se tulee tehdä rinnan, jolloin käynnistysjännite on alhainen. Tästä syystä mitä pienempi invertterisi jännite on, sitä parempi yhteensopivuus tuuliturbiinien kanssa.


On myös tärkeää tarkastella invertterin nimellistehoa. Tämän pitäisi ylittää uusiutuvan energian tuotantojärjestelmäsi enimmäisteho, jolloin invertterisi pystyy käsittelemään järjestelmässäsi suurimman mahdollisen sähkömäärän ongelmien estämiseksi. Sinun tulee myös harkita valmistajan myöntämää takuuta mahdollisten ongelmien varalta.


Markkinoilla on monia hyviä inverttereitä, jotka tarjoavat hyvän valikoiman vaihtoehtoja, jotka sopivat parhaiten uusiutuvan energian tuotantotarpeisiisi. Sinulle sopivin invertteri riippuu suuresti järjestelmästäsi ja sen vaatimuksista. Tietysti TESUP tarjoaa myös tuuliturbiinin invertterit, TESUP-tuuliturbiinia ostaessasi voit lisätä invertterin suoraan tilaukseesi.


Hyödyllisiä linkkejä:

Kuinka liittää tuuli- tai aurinkoinvertteri sähköverkkoon, kodin sähkökorttiisi?

Sähkövirta uusiutuvan energian tuotteissa verkossa
bottom of page