top of page

AtlasX- ja Atlas 2.0 -päivitykset!

Innovaatio ja parantaminen ovat liikkeellepaneva tekijä millä tahansa teknologia- tai tutkimusalueella. Se on tärkeä tapa työntää mahdollisen rajoja. Tämä on erityisen tärkeää nopeasti kehittyvillä toimialoilla, kuten uusiutuvan energian tuotanto- ja varastointiteollisuudessa, johon TESUP on osa. Tämän seurauksena TESUP on vahvasti sitoutunut TESUP-tuotteiden jatkuvaan parantamiseen. Tätä innovaatiota ja tutkimusta johtaa paikallinen työpaja, joka on viime aikoina tuottanut erittäin lupaavia töitä! Yksi työpajan monista tämänhetkisistä painopisteistä on ollut suositun TESUP-turbiinin, TESUP AtlasX -pystyturbiinin, parantaminen. Tämä turbiini on TESUP-tuote, ja siinä on niin paljon parantamisen varaa! TESUP-insinöörit ovat kehittäneet turbiinia monin tavoin paremmaksi, ja TESUP on nyt valmis esittelemään joitain näistä parannuksista!


Pystysuuntaisten tuuliturbiinien teho


Ensimmäinen merkittävä parannus on turbiini, samoin kuin Atlas 2.0 -turbiini saa päivityksen generaattoreihinsa! Uudet generaattorit on suunniteltu erityisesti pystysuuntaisille tuuliturbiineille, kuten AtlasX ja Atlas 2.0, ja ne pystyvät tuottamaan 220-240 volttia jopa alhaisilla nopeuksilla saavuttaen 3-4 kW:n kokonaiskapasiteetin! Suuri hyppy potentiaalisessa tehossa verrattuna turbiinin aikaisempiin iteraatioihin 2 kW:lla. Näiden suurten muutosten muistoksi Atlas 2.0:sta tulee Atlas 4.0! Nämä generaattorit sijaitsevat kotelossa, joka on valmistettu piipitoisesta levymateriaalista. Näiden uusien parannusten ansiosta turbiinit tuottavat enemmän tehoa jokaisella pyörimisnopeudella.

Varoituksena tuleville AtlasX- ja Atlas 2.0 -käyttäjille, nämä uudet turbiinit eivät ole yhteensopivia alhaisen kapasiteetin sähköakkujen kanssa. Koska tämän uudentyyppisen turbiinin sähköntuotanto on korkeampi kuin aikaisemmissa malleissa, generaattori lataa pienitehoiset akut nopeasti täyteen. Kun tämä tapahtuu, roottorin tuottama ylivirta ei pääse minnekään, mikä johtaa sähköntuotantokomponenttien vaurioitumiseen. Tämä todennäköisesti sammuttaa turbiinisi tai vähentää merkittävästi sen sähköntuotannon tehokkuutta. Ole siis varovainen!


Uusia materiaaleja


Yksi viimeaikaisista parannuksista oli parannus AtlasX:n terien valmistukseen käytettyyn materiaaliin. Aikaisemmin terät oli valmistettu teräslevystä. Tämän etuna oli hyvä vahva materiaali, mutta se on myös melko raskas materiaali. Terien suuri paino vaikeuttaa niiden pyörimistä, koska niillä on suuri hitausmomentti (esineen suurempi massa johtaa vaikeammin liikkuvaan esineeseen). Tämä on melkoinen ongelma tuuliturbiineille, jotka mieluiten pyöriisivät mahdollisimman paljon. Alhaisissa tuulissa tämä ei olisi mahdollista raskaalla turbiinin siipillä.


Viimeisimmän kehityksen myötä tämä teräsmateriaali on korvattu alumiiniseoksella. Tätä materiaalia käytetään yleisesti ilmailu- ja ilmailuteollisuudessa sen korkean lujuus-painosuhteen ja alhaisen suhteellisen tiheyden vuoksi. Tämän parannuksen seurauksena terät ovat nyt paljon kevyempiä kuin ne olivat aiemmin, vaikka ne ovat silti yhtä vahvoja, elleivät vahvempia kuin aiemmat iteraatiot! Nämä uudet, kevyemmät siivet auttavat vähentämään turbiinin rungon hitausmomenttia ja auttavat saamaan turbiinin pyörimään pienemmillä tuulennopeuksilla!Ruuviton kokoonpano


Toinen viimeaikainen parannus on sellainen, joka saattaa vaikuttaa suoraan sinuun TESUP-asiakkaana! Tiedämme, että tuotteiden kokoaminen kotona voi joskus olla hankalaa, eikä sinulla ole aikaa tuhlata koko päivää sen asentamiseen. Joten TESUP yrittää tehdä turbiinin optimaalisesta asennuksesta mahdollisimman nopeasti mahdollisimman yksinkertaiseksi mahdollisimman pienellä viululla. Tarvitsemasi ruuvin selvittäminen, mihin reikiin ne asetetaan ja mitä ruuvimeisseliä käyttää, voi olla ehdotonta tuskaa, joten tämä on TESUP-insinöörien ongelma!Uuden AtlasX-mallin terät ovat täysin vähemmän ruuvattu! Tämä tarkoittaa, että siipien ylä- ja alaosassa olevissa kiinnityspisteissä ei ole lainkaan ruuveja, vaan ne käyttävät sen sijaan TESUP-insinöörien toteuttamaa järjestelmää siipien turvalliseen kiinnittämiseen turbiinin runkoon. Nyt sinun ei tarvitse hehkuttaa ruuveja saadaksesi hyvin kiinnitetyn turbiinin siiven! Ei vain sitä, mutta mitä vähemmän ruuveja on, sitä vähemmän löystyneiden, kolisevien ruuvien potentiaalia ja vähemmän huoltoa tarvitaan, miten hienoa!


Laajempi valuma-alue

Jos tämä ei riitä, turbiinin siivet saavat päivityksen (tunnetaan myös nimellä siivet tai purjeet). Nämä ovat turbiinin osat, jotka tarttuvat vaakasuoraan tuulenpuuskiin ja muuttavat ne pyöriväksi liikkeeksi keskiakselin ympäri. Tämä komponentti on tärkeä monista syistä, joista yksi on se, että siipillä on valtava vaikutus turbiinin tehokkuuteen. Siksi, jos haluat lisätä tietyn turbiinin tehoa, siivet ovat usein hyvä ensimmäinen paikka analysoida parannuksia ja tehokkuuden lisäyksiä.


Tämä saavutettiin lisäämällä terien kokoa, muotoa ja suhteellista sijaintia. Lisäämällä terien kokoa ja niiden ulkonemista kotelosta lisää terien pinta-alaa. Tämä lisää tuulen määrää, joka koskettaa teriä ja työntää niitä, mikä lisää pyörimisvoimaa ja lisää potentiaalia sähköntuotantoon! Lavan käyrän muoto on myös tärkeä tekijä, joka on optimoitu tälle TESUP-turbiinille. Voit todella nähdä eron joidenkin vanhojen ja uusien mallien välillä!bottom of page