top of page

Henkeä uhkaava hurrikaani Floridassa: hurrikaani Ian

Ei ole kulunut kovinkaan kauan siitä, kun viimeinen hurrikaani iski Etelä-Koreaan, ja nyt Floridaa kohtaa raivokas, katastrofaalinen trooppinen myrsky nimeltä Ian, jonka nopeus on yli 225 km/h. Se on yksi voimakkaimmista myrskyistä, jotka ovat koskaan iskeneet Yhdysvaltojen mantereelle.

Luokan 4 hurrikaani


Keskiviikkoaamuna hurrikaani Ian nousi Floridan rannikolle. Tätä hurrikaania pidetään luokkana 4 koko mittakaavassa. Olemme myös maininneet hurrikaanin mittakaavat yhdessä aiemmista blogeista. The Saffir–Simpson hurrikaanituuliasteikko (SSHWS) luokittelee hurrikaanit – jotka läntisellä pallonpuoliskolla ovat trooppisia sykloneja, jotka ylittävät trooppisten laman ja trooppisten myrskyjen voimakkuuden – viiteen luokkaan, jotka erottuvat jatkuvien tuulien voimakkuudesta. Asteikon korkein luokitus, luokka 5, koostuu myrskyistä, joiden tuulet jatkuvat vähintään 157 mph. Voit kuvitella kuinka kova hurrikaani Ian on kategorian 4 kanssa. Trooppisten myrskytuulien odotetaan leviävän Floridan koillisosaan, mutta sen odotetaan heikkenevän pian tämän päivän jälkeen.


Myrskyä voi seurata https://weather.com/hurricane/ian-2022Hashtagit sosiaalisessa mediassa


Sosiaalisessa mediassa on paljon hashtageja hurrikaani Ianista. Ihmiset jakavat tilanteitaan, havaintojaan ja ajatuksiaan Twitterissä. Monet lähettävät lähetyksiä älypuhelimiensa kautta. Vaikka emme olisikaan alttiina hurrikaanille, voimme ymmärtää heidän tunteitaan.

Myrskytuuli


Myrskytulva on suurin uhka ihmisille ja omaisuudelle hurrikaanista rannikolla. Äärimmäiset sateet aiheuttivat tulvia Floridan keskiosissa. Autot ja jopa paloautot ovat tulvineet. Ihmiset jäävät joissain osissa kaupunkia ilman kotia ja ruokaa. He taistelevat tuulen kanssa. Tornado kaatoi lentokoneita. Liikennevalot ovat pudonneet. Kovat tuulet ja kovat sateet kaatavat puita. Floridan viranomaiset ovat antaneet evakuointimääräyksen haavoittuville alueille. Monet ihmiset ovat jääneet kodittomaksi ja tarvitsevat suojaa näillä alueilla. Asukkaille on asetettu ulkonaliikkumiskielto pelastaakseen heidät myrskyltä.


Sähkökatkot


Mukaan Power.Outage.us yli kaksi miljoonaa ihmistä oli ilman sähköä Floridassa keskiviikkona. Sähkökatkot ovat saattaneet kestää päiviä ja jopa viikkoja. Jokaisen katastrofin jälkeen tulee valitettavasti sähkökatkos. Ja 2000-luvulla kaikki riippuu vallasta. Ilman virtaa ei ole melkein mitään tekemistä, lämmitys, viestintä, valo, jopa vesi.


Meidän on varauduttava tällaiseen luonnonkatastrofiin. Näemme samanlaisia skenaarioita kaikkialla maailmassa maasta riippumatta. Aiemmin kuussa se oli Etelä-Korea, nyt se on Florida ja kuka tietää, kuka on seuraava…


bottom of page