top of page

"Et voi rakentaa taloa ilman aurinkopaneeleja Kaliforniassa." Claudio Canizares

"Et voi rakentaa taloa ilman aurinkopaneeleja Kaliforniassa" Claudio Canizares, yliopiston professori, Hydro One -tutkimusjohtaja ja Waterloo Institute for Sustainable Energy -instituutin pääjohtaja. Koulutustiimimme jatkaa viestintää uusiutuvan energian alan avainasiantuntijoiden kanssa. saadaksemme parhaan tietämyksen alasta ja jakaaksemme sen kanssasi sivullamme. Tällä kertaa onnistuimme juttelemaan kanadalaisen professorin Claudio Canizaresin kanssa Waterloo Institute for Sustainable Energyn pääjohtajan kanssa.
Professori Cañizaresin tutkimustoiminta keskittyy vakauden, ohjauksen, optimoinnin, mallintamisen, simuloinnin ja laskennallisten kysymysten tutkimukseen bulkkivoimajärjestelmissä, mikroverkoissa ja energiajärjestelmissä kilpailevien energiamarkkinoiden ja älykkäiden verkkojen kontekstissa. Professori Canizares jakoi meille näkemyksensä uusiutuvan energian tulevaisuudesta ja puhui myös alan tilanteesta Pohjois-Amerikassa. ”Kanadassa verkosta tuleva ilmansaaste on paljon pienempi kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Meillä on paljon vesivoimaa ja sähköä ei käytetä yhtä paljon. Sähkön hinta Kanadassa on alhaisempi kuin Euroopassa. Hallitukset ovat saaneet tukea ja aloitteita uusiutuvalle energialle, mutta hallitusten tuki on paljon suurempi Euroopassa. Pohjois-Amerikka on erittäin laaja ja uusiutuvan energian kehitys vaihtelee paikasta ja maakunnasta tai osavaltiosta riippuen. Esimerkiksi Kaliforniassa ei voi rakentaa taloa ilman aurinkopaneeleja, kun taas Texasissa uusiutuvan energian kehitys kotitalouksissa on vähäistä ja hallitus tuskin tukee sitä. Esimerkiksi Kanadassa Quebec saa jo yli 90 prosenttia energiastaan ​​uusiutuvasta energiasta, jonka perustana on vesi, ja kehittää nyt tuulienergiaa.


Professori Canizares jakoi meille näkemyksensä tuuliturbiinien mahdollisuuksista asuinsektorilla. Hänen mielestään tuulivoimaloilla on tulevaisuutta joissakin yhteisöissä ja tuulipuistoissa. ”Tuulivoimaloiden asentaminen on haaste asuinrakentamisen alalla. Sen asentamiseen vaaditaan paljon lupia ja rajoituksia. Tuulivoimalat eivät voi kilpailla kodin aurinkoenergian kanssa. Solar plus -akku tarjoaa mitä tarvitset. Kun sinulla ei ole aurinkoa, sinulla on akku."Useimmat osavaltiot eivät vaadi TESUPin asuintuuliturbiinien lupia pienjännitevirtageneraattoreina. Myös viimeisten kolmen kuukauden aikana nopeasti kasvaneen kiinnostuksen vuoksi asuntojen tuulivoimaloita kohtaan TESUP jatkaa ammattilaisten mielipiteiden ja kokemusten kuulemista eri puolilla maailmaa uusiutuvan energian tulevaisuuden näkymistä.


Kiitos professori ajastasi ja kokemuksesi ja ajatusten jakamisesta.

TESUP jatkaa haastattelusarjaansa pysyäkseen ajan tasalla ja saadakseen uusimman tiedon eri näkökulmista jaettavaksi kanssasi.