top of page

Älä valitse sukupuuttoa - COP26

Kun YK:n ilmastonmuutoskonferenssi on aivan nurkan takana ja delegaatit eri puolilta maailmaa kokoontuvat Glasgowiin, maailmanlaajuisten ympäristöongelmien ratkaisemiseen kiinnitetään enemmän huomiota kuin koskaan.


Useita keskusteluja, puheita ja artikkeleita julkaistaan ennen suurta tapahtumaa. Kohopuhujia olivat: Nicola Sturgeon, Skotlannin ensimmäinen ministeri, puhumassa maansa ilmastopolitiikasta ja siirtymisestä vihreään energiaan; ja Dan Jørgensen, Tanskan ilmastoministeri, joka keskusteli maansa peruuttamisesta kaikki fossiilisten polttoaineiden louhintaluvat Pohjanmerellä ympäri Tanskaa. Loistava askel eteenpäin! Molemmat luennot ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia.Useat ilmasto-, matkailu- ja ympäristöasiantuntijat ottivat esiin myös fossiilisista polttoaineista luopumisen tärkeyden puhtaaseen energiaan. He kannattivat investointien lisäämistä tuuli- ja aurinkovoimaan puhtaan ja terveen tulevaisuuden varmistamiseksi maailmalle.


He myös kannustivat käyttämään luonnollisia ratkaisuja ilmaston suojelemiseksi. Luonnollisilla ekosysteemeillä, kuten valtamerellä, on suuri potentiaali hiilen varastointiin, mikäli niitä ylläpidetään hyvin ja niistä huolehditaan. Biologisen monimuotoisuuden edistämisen ja luonnonjärjestelmien saasteiden vähentämisen on oltava osa tervettä siirtymistä vihreämpään planeettaan!


Lopuksi YK julkaisi videon yllätyspuhujasta YK:n konferenssisalissa. Tämä puhuja esitti joitakin erinomaisia huomioita fossiilisten polttoaineiden kuluttamisesta, saastumisen vähentämisestä ja maailmanlaajuisen sukupuuttotapahtuman estämisestä. Se on katsomisen arvoinen! Ja muuten, puhuja oli dinosaurus.Odotamme innolla COP26-konferenssia ja toivomme, että merkittäviä muutoksia tehdään!


#COP26 #ÄläValitse sukupuutto #tesup #tuulivoima #talous #sijoittajat #uusiutuva #uusiutuvaenergia #vihreäenergia #pelastaplaneetta