energy conservation day

Maailman energiansäästöpäivä

Joulukuun 14. päivänä ihmiset ympäri maailmaa viettävät Maailman energiansäästöpäivää lisätäkseen tietoisuutta energian käytön arvosta jokapäiväisessä elämässä, sen niukkuudesta ja vaikutuksista globaalien ekosysteemien elinkelpoisuuteen. Se keskittää huomiomme tärkeisiin energiaan liittyviin haasteisiin, jotka vaikuttavat ihmiskuntaan tulevaisuudessa. Tämä päivä korostaa asiaankuuluvien huolenaiheiden merkitystä.


Energiansäästö on käytäntö, jossa käytetään vähemmän energiaa kustannusten ja ympäristövaikutusten pienentämiseksi.


Päivä on omistettu tietoisuuden lisäämiselle energiatehokkuuden ja -säästön tärkeydestä, konservatiivisuudesta energiankulutuksessa. Ilmaston lämpeneminen, joka voi tehdä maapallosta asumiskelvottomaksi, johtuu suurelta osin energian käytöstä. Olemme kaikki tietoisia perinteisten energiavarojen nopean ehtymisen aiheuttamasta vakavasta uhasta. Joka päivä maailman ihmispopulaatio kuluttaa energiaa ylläpitääkseen sivistynyttä elämäntapaa.


Nämä resurssit ovat olennainen osa inhimillistä kehitystä, johon kuuluu riittävän pääsyn tarjoaminen sellaisiin asioihin kuin ruokaa, vaatteita, suojaa, vettä, sanitaatiota, lääkkeitä, koulutusta, kuljetusta ja teollista käyttöä. Yhteenvetona voidaan todeta, että energialla on vaikutusta kaikkiin toimintoihin, jotka liittyvät nykyajan elämään ja jokapäiväiseen elämään.


Energiankäyttöä prosenttiosuutena väestöstä pidetään usein keskeisenä kehityksen indikaattorina. Energiankulutus kasvaa väestön ja maan edetessä.


Se merkitsee energiankäytön vähentämistä kodeissa, toimistoissa ja julkisen sektorin/valtion laitoksissa. Jos olet asunnonomistaja ja yrität säästää energiaa, älä lannistu siitä, että tässä artikkelissa keskitytään enemmän muihin kuin asuinrakennuksiin, koska energiansäästö on tärkeää maailmanlaajuisesti. Suurin osa yrityksiä ja muita organisaatioita koskevista säännöistä koskee myös koteja. Meidän tulee palvella itseämme säästämällä energiaa kotona.


Mitä voit tehdä tietoisuuden lisäämiseksi tälle päivälle:

  • Voit säästää energiaa kotona antamalla pyykkisi kuivua ilmassa.

  • Lämmitä kotiasi tunnin vähemmän joka päivä.

  • Pidä esteet poissa sähkölämmittimiesi tuuletusaukoista.

  • Yksi termostaatin alennusaste voi johtaa vuosittaisiin säästöihin.

  • Valitse energiatehokkaat mallit, joissa on Energy Star -merkintälaitteet.

  • Vaihda matalatehoisiin ja energiatehokkaisiin valoihin.

  • Sammuta valot, kun et käytä niitä tai poistut huoneesta.

On hyvä päivä aloittaa energian säästäminen, jos et ole vielä aloittanut.

Säästä energiaa, pelasta planeetta!