nikola tesla

Nikola Tesla: Visionäärinen keksijä, joka näki uusiutuvan energian potentiaalin

Sukeltakaamme Nikola Teslan maailmaan, perimmäiseen keksijään, joka näki uusiutuvan energian hypetyksen täysin ennen kuin siitä tuli mitään. Hän oli serbialais-amerikkalainen keksijä, sähköinsinööri, koneinsinööri, futuristi ja polymaatti, jota pidetään yhtenä 1900-luvun vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Hänet tunnetaan parhaiten panoksestaan ​​modernin sähköjärjestelmän suunnittelussa, pyörivän magneettikentän löytämisessä, Tesla-kelan keksimisessä ja langattoman viestinnän kehittämisessä.

Tesla oli myös visionääri ajattelija, joka uskoi uusiutuvan energian mahdollisuuksiin. Hän ehdotti geotermisen, aurinko- ja tuulivoiman käyttöä sähkön tuottamiseen, ja hän jopa kehitti suunnitelman langattomalle voimansiirtojärjestelmälle, joka olisi voinut mullistaa energian käytön.

Teslan ideat uusiutuvasta energiasta olivat aikaansa edellä, mutta ne ovat nykyään tärkeämpiä kuin koskaan. Kun kohtaamme ilmastonmuutoksen ja öljyhuippujen haasteet, meidän on löydettävä uusia tapoja tuottaa puhdasta, kestävää ja edullista sähköä. Teslan työ tarjoaa suunnitelman uusiutuvalla energialla toimivalle tulevaisuudelle.

Tässä on joitain Teslan erityisiä ideoita uusiutuvasta energiasta:

  • Hän ehdotti maalämpöenergian käyttöä asuntojen ja sähköalan yritysten lämmittämiseen.

  • Hän kehitti aurinkovoimalla toimivan tornin, joka pystyi tuottamaan tarpeeksi sähköä koko kaupungin sähköntuotantoon.

  • Hän suunnitteli tuuliturbiinin, joka oli tehokkaampi kuin mikään muu tuolloin markkinoilla ollut.

  • Hän visioi langattoman voimansiirtojärjestelmän, joka voisi toimittaa sähköä koteihin ja yrityksiin ilman johtoja.

Tesla-turbiini on lapaton keskivirtausturbiini, jonka Nikola Tesla patentoi vuonna 1913. Se oli hänen 100. patenttinsa. Se oli alun perin tarkoitettu käytettäväksi nesteiden kuljettamiseen tai puristamiseen. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös paineilman tai höyryn kanssa, jätepumppuna ja jopa keskipakoveripumppuna.

Hänen ajatuksensa uusiutuvasta energiasta eivät olleet vailla haasteita. Esimerkiksi hänen aurinkovoimalla toimivaa torniaan ei koskaan rakennettu, eikä hänen langatonta voimansiirtojärjestelmäänsä koskaan kehitetty täysin. Hänen työnsä loi kuitenkin perustan uusiutuvan energian teknologioiden kehittämiselle, joita nykyään käytetään ympäri maailmaa. Hänen työnsä innostaa ja motivoi edelleen ihmisiä ympäri maailmaa, jotka työskentelevät kehittääkseen uusia teknologioita, jotka auttavat meitä siirtymään kohti puhtaan energian tulevaisuutta.

Uusiutuvan energian parissa tekemänsä työnsä lisäksi Tesla antoi merkittävän panoksen myös monilla muilla aloilla, mukaan lukien sähkötekniikka, konetekniikka, fysiikka, matematiikka, langaton viestintä, kaukosäädin, röntgenkuvaus, ydinfuusio- ja maanjäristystekniikka. Tesla oli todellinen polymaatti, ja hänen työllään on ollut syvällinen vaikutus nykymaailmaan, ja hänen perintönsä tulee elämään tuleville sukupolville.

Hauskoja faktoja Teslasta:

  • Tesla kehitti idean älypuhelinteknologiasta vuonna 1901.

  • Tesla ja keksijä Thomas Edison olivat kerran kilpailijoita, mutta heistä tuli myöhemmin ystäviä.

  • Teslalla oli valokuvamuisti ja se pystyi muistamaan kirjoja ja kuvia sekunneissa.

  • Tesla pelkäsi helmiä, eikä hän puhunut niitä käyttäville naisille.

  • Tesla oli pakkomielle numerosta 3, ja hän käytti sitä usein keksinnöissään.

Tesla vs Edison

Kuinka voimme seurata Teslan jalanjälkiä?

Voimme tehdä sen investoimalla uusiutuvan energian teknologioihin. Voimme tukea sitä myös käyttämällä uusiutuvaa energiaa. Ja voimme kouluttaa itseämme uusiutuvan energian eduista ja jakaa tämän tiedon muiden kanssa.

Ottamalla nämä askeleet voimme auttaa luomaan kestävämmän tulevaisuuden, aivan kuten Tesla visioi. Ota askel jo tänään ja siirry uusiutuvaan energiaan TESUPin avulla jo tänään.