Nasa Spacecraft crashes into an asteroid tonight

NASAn avaruusalus törmäsi asteroidiin tänä iltana

NASAn Double Asteroid Redirection Test (DART) -testin on määrä törmätä Dimorphosin kanssa, joka on pieni asteroidisatelliitti, joka löydettiin vuonna 2003. Se on synkronisen binaarijärjestelmän sivuplaneetan kuu, jonka pääasteroidina on 65803 Didymos. DART , itseohjautuva itsemurha-avaruusalus, on kaikkien aikojen ensimmäinen tehtävä, joka on omistettu tutkimaan ja esittelemään yhtä menetelmää asteroidin taipumiseen muuttamalla asteroidin liikettä avaruudessa kineettisellä törmäyksellä. Tämä DART-tehtävä on testi NASAn kyvystä saavuttaa kineettinen vaikutus asteroidiin ja tarkkailla asteroidin vastetta. Se on maailmanlaajuinen planeettapuolustus.

NASA laukaisi avaruusalukset testaamaan 24.11.2021 teknologiaa, joka muuttaa niiden kiertoradat osumalla asteroideihin, jotka ovat vaarassa osua Maahan, vaikka ne eivät toistaiseksi ole vaarassa, mutta ovat lähellä Maata. Osana DART-tehtävää SpaceX Falcon 9 -raketille asetettu avaruusalus ammuttiin avaruusjoukkojen tukikohdasta.

Todettiin, että asteroidia ei ole tarkoitus hajota kokonaan iskun mukana, jonka on tarkoitus tapahtua 11 miljoonan kilometrin päässä Maasta. Asteroidin kiertorataa yritetään muuttaa törmäysnopeudella.

Miksi tämä tehtävä on tärkeä, johtuu siitä, että hyvin pieneen esineeseen avaruudessa on todella vaikea osua, ja nyt se on saavutettavissa. Ja jos se onnistuu, tarkoitan DARTin ja Dimorphosin yhdistämistä suunnitellusti, pienen asteroidin kiertorata tulee lähemmäksi suurempia Didymoja. Dimorphos on kiinteä ja DART kaivertaa vain pienen kraatterin, sitten kaksi esinettä törmäävät toisiinsa ja tarttuvat toisiinsa. Koska DART liikkuu vastakkaiseen suuntaan kuin Dimorphos, se vähentää osan asteroidin kulmaliikemäärästä, mikä saa sen lähestymään ja kiihtymään kohti Didymosia. Tämä on toinen kahdesta vaihtoehdosta. Ja toinen vaihtoehto on, että Dimorphosin kiertorata laskeutuu vielä lähemmäksi Didymosia, jos Dimorphos on enemmän kuin painovoiman yhdessä pitämä rauniokasa, jolloin törmäys luo syvän kraatterin ja lähettää roskasuihkun avaruuteen.

kuva asteroidista

Luuletko, että DART onnistuu tässä tehtävässä ja osuuko se asteroidiin vai ei?

Joka tapauksessa tulemme todistamaan historiallista aikaa! Universumi ja tiede ovat täynnä upeita hetkiä!

Katsotaanpa törmäystä NASAn suorassa lähetyksessä tänään klo 19.14 itäistä aikaa. https://www.youtube.com/watch?v=21X5lGlDOfg

Myös Hubble-avaruusteleskooppi, James Webb -avaruusteleskooppi ja LICIACube tallentavat kuvia törmäyksestä.