sustainability and Julia Hailes

Tunnetun brittiläisen kirjailijan ja ympäristönsuojelijan Julia Hailesin näkemyksiä kestävästä kehityksestä

Tänään bloginurkkauksessamme on erittäin tärkeä vieras - Julia Hailes. Hän on kuuluisa brittiläinen kirjailija ja ympäristönsuojelija, joka on kirjoittanut tai kirjoittanut yhdeksän kirjaa, mukaan lukien kuuluisa "Green Consumer Guide", jota myytiin yli miljoona kappaletta. Hän pitää puheita monissa erilaisissa tapahtumissa ja kampanjoissa lisätäkseen tietoisuutta ympäristöasioista. Meillä oli erittäin mukava haastattelu hänen kanssaan siitä, kuinka hän aloitti uransa, hänen puhtaaseen energiaan liittyvistä toimistaan ​​ja projekteistaan, kuinka hän törmäsi TESUPiin ja kuinka voimme tehdä yhteistyötä hänen kanssaan. Aloitetaanpa!

Hei Julia, olemme todella iloisia saadessamme tämän haastattelun kanssasi. Kiitos, että liityit joukkoomme. Aloitetaan ensimmäisestä kysymyksestämme: Olemme uteliaita siitä, kuinka aloitit ympäristöurasi. Mikä sai sinut siirtymään tähän suuntaan ja miten matkasi alkoi?

Oli keskeinen hetki, joka sai minut ajattelemaan, että minun oli todella tehtävä jotain. 1980-luvun alussa menin Etelä-Amerikkaan ja löysin itseni Länsi-Brasiliasta, Mato Grossosta. Se on upea osa maailmaa metsineen ja kosteikkoineen – ja yhdessä villieläinten kanssa.

Mutta kun seisoin katsellessani kaukaisuuteen ulottuvia sademetsiä, kuulin moottorisahojen äänen ja tajusin, että espanjalainen perhe, jonka luona asuin, kaatoi metsää. Tämä oli minulle katalysaattorina ryhtyessäni ympäristönsuojelijaksi - ja erityisesti se sai tehtäväkseni pelastaa sademetsiä.

Se oli 80-luvun alussa – nyt elämme vuotta 2023 ja teemme sitä edelleen. Jopa äskettäisellä matkallani jouduin Indonesiaan, näin ihmisten polttavan kasvillisuutta ja se särkee sydämeni. Tuho on valtava ja sillä on valtavia vaikutuksia ilmastonmuutokseen ja biologiseen monimuotoisuuteen.

Se on todellakin kauhistuttavaa, ja on niin tärkeää, että mahdollisimman monta intohimoista ympäristönsuojelijaa, kuten sinä, kääntää vuoroveden. Nykymaailmassa on monia kuuluisia termejä, kuten kestävä elämäntapa ja ympäristöystävällisyys. Voisitko omin sanoin selittää, mitä kestävä elämä tarkoittaa ja miten ihmisten tulisi toimia kestävän elämäntavan eteen?

Nykyään kestävyydestä on tullut todella yleinen sana, mutta kun aloitin ympäristönsuojelijana vuonna 1986, sitä ei ymmärretty laajasti. Yksinkertaisesti sanottuna kyse on kyvystä elää kuluttamatta enemmän resursseja kuin planeetta pystyy tuottamaan ja jatkaa tuotantoa ikuisesti. Valitettavasti emme ole tehneet sitä pitkään aikaan.

Meidän täytyy laittaa tavarat takaisin. Nykyään kyse ei niinkään kestävyydestä, vaan keskittymisestä on uudistuminen – kuinka voimme paitsi lopettaa tuhoamisen, mitä meillä on, mutta mikä tärkeintä, palauttaa sen, mitä olemme menettäneet.

Kun ihmisiltä kysytään, mitä ympäristötoimia he tekevät, he mainitsevat usein kierrätyksen. Mutta jos aiomme puuttua tuhlaavaan yhteiskuntaamme liittyviin kysymyksiin, meidän on vähennettävä tuottamamme jätteen määrää, käytettävä kierrätystuotteita, korvattava tuotteita palveluilla ja paljon muuta. Tätä kutsutaan usein "kiertotaloudeksi" kopioivaksi luonteeksi, jossa ei ole jätettä.

Olen täysin samaa mieltä kanssasi, meidän ei pitäisi keskittyä vain kestävyyteen, vaan meidän pitäisi keskittyä myös uudistamiseen. Voitko kertoa meille toimista, joita teet kotona?

Haluaisin mainita muutamia asioita, jotka eivät ehkä ole sinulle tuttuja, kuin joitain ilmeisiä asioita, joita monet muut ihmiset tekevät.

Mutta ennen sitä yksi tärkeä asia on ymmärtää, kuinka tärkeää on, mitä teemme lähettääksemme viestin hallitukselle ja yrityksille prioriteeteistamme - ja siitä, mitä haluamme muuttaa. Tämä oli erittäin tärkeä osa alkuperäistä Green Consumer Guide Book -kirjaamme – kokoamassa suuren yleisön ja saamalla heidät kannustamaan yrityksiä muuttamaan toimintaansa. Siinä mielessä se oli uskomattoman onnistunut.

Vuonna 1987, kun soitin ensimmäisen kerran supermarketeihin kysyäkseni heidän vihreästä politiikastaan, he eivät tienneet, mistä puhun. Vain vuotta myöhemmin, Vihreän kuluttajaoppaan julkaisun jälkeen, soitin heille uudelleen kysyäkseni, mitä he tekevät – ja he kaikki olivat palkanneet jonkun ottamaan johtoaseman kestävyyskysymyksissä. Vau. Se oli selvä merkki siitä, että he tiesivät, että "vihreät kuluttajat" ovat heidän asiakkaitaan, ja he kuuntelivat heitä.

OK, tässä on joitain asioita, joita teen. Aluksi minusta on tullut hyvin kampanjoiva turisti. Minulla ei ole täysin rentouttavaa loma-aikaa, koska haastan hotellit, mitä heidän jätevesilleen tapahtuu ja mitä he tekevät suojelun suhteen tai mihin he laittavat roskat.

Käytän LED-lamppuja, kierrätän kaiken, minkä voin kierrättää, ja yritän käyttää kierrätystuotteita niin paljon kuin mahdollista. Annan paljon asioita pois Facebook Marketplacessa tai paikallisille hyväntekeväisyysliikkeille, aina kun irrotan jotain, mietin aina, mitä tahansa mahdollista tapaa, jolla joku muu voisi käyttää sitä. Meillä on sähköauto ja käytämme sähköpyöriä. Ja annamme lemmikkieläinten ruokaa, joka on valmistettu hyönteisistä, ja sen hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin lihapohjaisilla ruoilla.

Joten on muutamia asioita, joita teemme perheenä, mutta viimeinen asia, josta haluaisin puhua, on sijoittaminen ja hyväntekeväisyyslahjoittaminen. Nuorin poikani on ottanut hoitaakseen eläkkeeni keskittyen niin kutsuttuun ESG-sijoittamiseen (Environmental, Social, Governance). Hyväntekeväisyyteen liittyen olen liittynyt Global Returns Projectiin, joka on erinomainen aloite, joka kannustaa ihmisiä lahjoittamaan hyvin pienen osan kokonaissijoituksistaan ​​"luokkansa parhaille" ilmastojärjestöille. Yksi, jonka tukemisesta nautin erityisesti, on Client Earth, joka tukee lakimiehiä, jotka panevat täytäntöön ympäristölakeja ja auttavat hallituksia kehittämään tehokkaita ympäristöpolitiikkoja.

Olen myös liittynyt organisaatioon nimeltä "Give as You Live". Se tarkoittaa, että suurimman osan verkko-ostoksista voin lahjoittaa valitsemalleni hyväntekeväisyysjärjestölle. Se on yksi niistä asioista, jotka määrittämisen jälkeen eivät vaadi lisätoimia, mutta lisäävät sitä, mitä voit antaa. Mielestäni minun pitäisi kirjoittaa blogi kaikista eri tavoista, joilla voit sijoittaa tai lahjoittaa planeetan tukemiseksi. 🙂

Olet hämmästyttävä ympäristöalan edelläkävijä, Julia, meidän kaikkien pitäisi oppia sinulta monia asioita. Kerroit meille vastuullisuudestasi ja ympäristöasioistasi. Entä kotisi uusiutuva energiajärjestelmä? Mikä on sen nykyinen tila ja miten haluaisit laajentaa sitä edelleen?

Meillä oli yhdeksän vuotta rakennustyötä kotonamme Dorsetissa, johon sisältyi joidenkin vanhojen maatilarakennusten täydellinen kunnostaminen ja kompleksin luominen. Tätä varten asensimme 3 aurinkopaneelierää, ilmalämpöpumpun ja kaksi erityyppistä termostaattisäädintä.

Uusiutuviin energialähteisiin liittyvän teknologian todellinen haaste on, että ne kehittyvät jatkuvasti, ja on melko vaikeaa tietää, milloin ottaa harppaus ja ottaa ne käyttöön, koska ensi vuonna tulee todennäköisesti uusia, jotka antavat sinulle enemmän tehoa halvemmalla. Mutta otimme riskin ja laitoimme 10 kW aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumpun uuden ison rakennuksemme lämmitykseen lattialämmityksen kautta. Ilmalämpöpumppu on ollut ristiriitainen menestys, koska sitä ei ole asennettu oikein ja yritämme edelleen korjata sitä.

Keskeinen osa näiden asioiden haastetta on todella integroidun järjestelmän rakentaminen. Vaikka olen melko perillä näistä asioista, kohtaan silti monia teknisiä haasteita. Eri yritykset suosittelevat tuotteitaan, mutta ei ole helppoa yhdistää kaikkia eri komponentteja ja saada ne toimimaan saumattomasti. Jopa tekniikan ollessa asennettuna sinun on tehtävä päätöksiä koskien minkä energiantoimittajan, minkä tariffin haluat olla, kuinka olla energiatehokas ja mitä voit tehdä välttääksesi sähkön käytön ruuhka-aikoina.

Edellisessä puheessamme mainitsit, että aiot laajentaa energiajärjestelmääsi ja lisätä aurinkopaneeleja ja tuulivoimaloita. Voitko kertoa meille hieman lisää laajennussuunnitelmastasi?

Suunnittelemme lisää aurinkopaneeleja ja TESUP-tuuliturbiinia. Olen aina ajatellut, miten ihana idea saada pieni tuuliturbiini pyörimään katolla. Mutta aiemmat vaihtoehdot, joita harkitsin, eivät olleet toteuttamiskelpoisia eivätkä ne olisi tuottaneet tarpeeksi virtaa. Minusta tuntuu kuitenkin, että TESUP-tuuliturbiinit ovat erilaisia, joten haluaisin kokeilla yhtä ja nähdä, miten se toimii.

Samaan aikaan aiomme myös lisätä aurinkopaneeleja katollemme ja myös jotain, jota kutsutaan "divertteriksi", jotta voimme käyttää osan uusiutuvasta energiasta veden lämmittämiseen sähköllä, mikä tarkoittaa, että käyttämällä vähemmän öljyä (meillä on öljykattila).

Kun asensimme aurinkopaneelit, tutkimme akun sijoittamista varastointia varten, mutta se oli erittäin kallista ja varastoi suhteellisen vähän virtaa. Ne ovat edelleen kalliita, mutta mielestäni ne ovat paljon tehokkaampia, joten se on myös suunnitelmissamme.

Siirtyessäni tuuliturbiineihin, TESUP otti minuun ensin yhteyttä heidän tuuliturbiiniensa suhteen, joten katsoin niitä ja olin todella vaikuttunut niiden suunnittelun yksinkertaisuudesta. Tällä hetkellä odotamme neuvostolta lupaa lisätä uusiutuvia energialähteitä – toivomme saavamme sen kuitenkin pian ja jatkamme sekä TESUP Wind Turbinen että muiden aurinkopaneelien asentamista.

Tapauksesi on hyvä esimerkki kaikille, jotka haluavat rakentaa kotimaisen uusiutuvan energiajärjestelmän. Kun olet asentanut TESUP-tuuliturbiinisi ja saanut järjestelmän seuraavan osan toimimaan, tulen mielelläni käymään luonasi ja katsomaan hybridijärjestelmääsi, niin voimme tehdä toisen haastattelun kanssasi.

Haluaisin todella sen. Haluaisin myös perustaa kojelaudan. Haluaisin mennä verkkosivustolle ja nähdä kaikki tiedot sähkön ja öljyn kulutuksestamme sekä kuinka paljon tuotamme tuulesta ja auringosta. Yhdistämällä kaikki tiedot yhteen paikkaan saan selkeän käsityksen hiilijalanjäljestäni ja pystyn miettimään, miten sitä voisi edelleen pienentää.

Tämä auttaa minua myös lisäämään tietoisuutta puhtaasta energiasta ja antamaan neuvoja parhaasta lähestymistavasta. On myös tärkeää viestiä siitä muille ihmisille, jotta he ovat tietoisia ja osallistuvat puhtaan energian liikkeeseen.

Muutetaan hieman suuntaa samalla kun ollaan edelleen uusiutuvan energian aiheessa. Iso-Britannia ja jotkin Euroopan maat ovat varsin edistyneitä uusiutuvien energiajärjestelmien sovelluksissa ja aggressiivisten tavoitteiden asettamisessa tuottamaan kaikki sähkö puhtaista energialähteistä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mitä asioita hallitukset tekevät teidän näkökulmastanne oikein, ja mitä niiden pitäisi muuttaa tai parantaa?

Maatuulesta käydään laajaa keskustelua. Hallituksen lainsäädäntö tekee uskomattoman vaikeaksi asentaa lisää maatuuliturbiineja. Myös monet ihmiset ovat olleet melko vastenmielisiä ajatuksesta, että tuulivoimalat olisivat lähellä heitä. Hyvä uutinen on, että tämä ajattelutapa alkaa muuttua, kun ihmiset ymmärtävät, että tämä on niin helposti voittava ratkaisu.

Toinen ongelma on se, että tuulivoimaloita ei tarvitse asentaa vain kauniille maaseutualueille - miksi ei sijoita niitä moottoriteiden sivuille? Samoin, jos katsot aurinkopaneeleja, miksi hallituksen politiikka ei kannusta kaikkia varastoja asentamaan aurinkopaneeleja katolleen?

Aiemmin työskentelin erittäin suuressa yrityksessä, jolla oli paljon varastoja. He asettivat joitain aurinkopaneeleja katolleen, mutta vain tarpeeksi tyydyttämään oman energiatarpeensa. Tämä liittyy vientikysymykseen. Tällä hetkellä, jos tuotat enemmän aurinkoenergiaa kuin tarvitset, on vaikea saada kohtuullista tuottoa viemällesi. Tämä tarkoittaa, että uusiutuvaa energiaa asennetaan paljon vähemmän kuin pitäisi. Meidän on muutettava tätä dynamiikkaa ja alettava myydä muille – ja hallituksen pitäisi tukea tätä.

Toinen negatiivinen asia, jota hallitus edelleen tekee, on se, että se sijoittaa paljon rahaa fossiilisten polttoaineiden tukemiseen. Ajatus uuden hiilikaivoksen tukemisesta Pohjois-Englannissa on täysin järkyttävää. Minun on myönnettävä, että en ole kovin vaikuttunut hallitukseen tänään - siellä on paljon muuta, mitä he voisivat ja pitäisi tehdä. Ja heidän on oltava paljon luovempia ja omaksuttava kokonaisvaltaisempi lähestymistapa.

Olemme jo puhuneet monista aloitteista, joihin olet ryhtynyt puhtaan energian alalla, mutta koska olet tärkeä lähettiläs tällä alalla, onko muita toimintoja, joita haluaisit mainita?

Kun aloin ajatella uusiutuvia energialähteitä yli 30 vuotta sitten, neuvona oli käyttää aurinkolämpöä veden lämmittämiseen sen sijaan, että asennettaisiin aurinkosähkö sähkön tuottamiseen. Nyt pöydät ovat kääntyneet ja aurinkosähkö on suositeltava vaihtoehto - jopa veden lämmitykseen. Hienoa on, että kun vesi on kuumaa, sähköä voidaan käyttää mihin tahansa muuhun. Seuraavan aurinkopaneelierän lisäksi asennamme muuntimen, joka käyttää sähköä vesimme lämmittämiseen ja toivottavasti vähentää merkittävästi öljyn käyttöä.

Viimeinen ja tärkein asia, joka kaikkien on tehtävä, on kaavoitus. Tämä tehdään älykkäillä termostaattisäätimillä, jotka voidaan asettaa lämmittämään eri huoneet eri lämpötiloihin eri aikoina. Useimmilla ihmisillä on lämmitysjärjestelmä, joka on joko päällä tai pois päältä, mikä ei ole kovin tehokas.

Onko olemassa projekteja, joissa uskot, että TESUP voi tehdä yhteistyötä kanssasi?

Mikä olisi aivan loistavaa, jos voisit auttaa Dashboard-projektissa. Ajatuksena on mitata ja seurata energian tuotantoa ja kulutusta yhdellä alustalla. Uskon, että uusiutuviin energialähteisiin siirtyneillä on vaikeuksia tarkistaa, kuinka paljon he tuottavat energiaa ja optimoida käyttönsä sellaisiin vuorokaudenaikoihin, jolloin sillä on pienin ympäristövaikutus. Jos TESUP pystyisi käynnistämään tämän kojelautaprojektin, se olisi loistava.

Se on erittäin hyvä idea, ja se olisi seuraava askel yhdessä parhaillaan työskentelemässämme T&K-projektissa, joka on pilvivalvontaprojekti. Tavoitteenamme on seuraavan sukupolven tuulivoimaloissamme tämä pilvijärjestelmä, jossa asiakkaat näkevät energiantuotantotiedot tuulen nopeuksien mukaan eri vuorokaudenaikoina. He voivat myös hallita ja lähettää komentoja tuuliturbiinien käynnistämiseksi ja pysäyttämiseksi. Kulutustietojen lisääminen on myös erittäin hyvä idea ja voisi olla seuraava askeleemme projektin alkuperäisen version viimeistelyn jälkeen.

Mielestäni se on todella hyvä ensimmäinen askel. Mitä enemmän tietoja sinulla on tällä seurantaalustalla, sitä hyödyllisempää on ihmisten hallita energiantuotantoaan ja -kulutustaan.

Kiitos Julia tästä ideasta. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, koska olet ollut ympäristönsuojelija monta vuotta ja arvostamme todella mielipidettäsi. miten asiat ovat mielestäsi muuttuneet sen jälkeen, kun aloitit ympäristöliikkeessä ja oletko optimistinen tulevaisuuden suhteen?

No, aloitan positiivisuudesta. On upeaa, kuinka paljon enemmän tietoisuutta on nykyään kuin silloin, kun aloitin. Aiemmin se ei ollut ihmisten tutkassa ollenkaan. Yritykset tunsivat olevansa varsin irtautuneita, koska he eivät kokeneet, että heillä oli todella mitään tekemistä. Mutta nykyään ajatus todella sitoutumisesta yritysten kanssa ja niiden motivoimisesta on fantastinen.

Jotain, mikä ei ole aivan hyvä, on se, että useimmat yritykset ovat edelleen he tekevät vähemmän huonoja kuin ennen. He yrittävät vähentää päästöjään ja käyttää vähemmän energiaa. Mutta haluamme todella, että yritykset katsovat, kuinka ne voivat tehdä enemmän hyvää. Tämä ei tarkoita vain sitä, mitä he tekevät omassa toiminnassaan, vaan koko liiketoimintamallinsa. Heillä pitäisi olla näkemys siitä, millaisessa maailmassa he haluavat elää, ja sitten selvittää, kuinka he aikovat yrityksenä luoda tuon maailman ja tehdä positiivisen muutoksen planeetalle.

Tämä on paljon visionäärisempi lähestymistapa, ja sitä tarvitaan lisää. Kuten esittelyssäsi sanoit, pidän paljon puheita yrityksille ja joskus olen niin turhautunut, kun he sanovat, että meidän on pakko tehdä se lainsäädännön vuoksi tai yritämme päästä netto nollaan vuoteen 2050 mennessä. Mutta he tarvitsevat enemmän luovuutta ja kokonaisvaltaista ajattelua itse yrityksestä, siitä, mitä he tekevät, ja kuinka he voivat muuttaa maailmaa paremmaksi. Olemme kaikki osa tätä prosessia, ja meidän on sovellettava tätä ajattelua omassa elämäntyylissämme ja liiketoiminnassamme.

Valitettavasti useimmat yritykset eivät tee tätä vielä vilpittömästi. He tekevät sen osakkeenomistajille asetettujen vuosittaisten tavoitteidensa vuoksi. Pitäisi tapahtua täydellinen ajattelutavan muutos.

Kysyit minulta kuinka optimistinen olen. Olen yleensä hyvin optimistinen ihminen, mutta viime vuosina olen alkanut tuntea oloni melko pessimistiseksi planeetallemme tapahtuvan suhteen. Menin COP 26:een Glasgow'ssa ja se oli vain muistutus siitä, kuinka paljon vahinkoa teemme, kuinka nopeasti se kaikki tapahtuu ja kuinka vähän edistymme maailmassa sen suhteen, mitä meidän on tehtävä.

On kuitenkin todella ihanaa, että saan ruokkia ajatuksiani teille ja rohkaista TESUPia – yritystä, joka katsoo visionääristä tietä eteenpäin. Olen iloinen, että teet kotimaisista tuuliturbiineista varteenotettavan vaihtoehdon – ja toivon todella, että voit auttaa monia meistä vaikuttamaan ja vähentämään merkittävästi hiilijalanjälkeämme.

Kiitos, Julia, on ollut ilo päästä haastatteluun kanssasi. Onko jotain, mitä haluaisit lisätä?

Olen erittäin kiinnostunut pitämään sinut ajan tasalla edistymisestäni kodin energiajärjestelmän laajentamisen kanssa. Kiitos, että löysit minut ja odotan innolla kuulevani TESUPista ja sen verkostosta.

Teemme sen ehdottomasti, kiitos paljon, kun jaoit ajatuksesi kanssamme täysin rehellisesti. Odotan innolla kesän jatkohaastatteluamme.

Suuret kiitokset arvokkaille asiakkaillemme ja blogin lukijoillemme, kun olette lukeneet keskustelumme Julian kanssa. Toivomme, että se auttaa sinua ja muita saamaan inspiraatiota ja tekemään enemmän myönteisiä toimia planeettamme hyväksi. Seuraa meitä tulevissa haastatteluissa tärkeiden ympäristöntekijöiden kanssa ympäri maailmaa.