solar micro grid

Inspiraatiotarina: Solar Microgridistä tuli kaupungin elinehto pimennysalttiissa Puerto Ricossa

Eräänä päivänä leipomon omistaja Puerto Ricossa päätti tuottaa itse sähköä ja tästä tarina alkaa…

Puerto Rico on Yhdysvaltain alue, jolla on 3,2 miljoonaa asukasta, ja siellä on kallein ja luotettavin sähkö koko maassa. Castañerissa, jossa hän asuu, sähköt katkeavat kolme tai neljä kertaa viikossa. Vuonna 2017 hirmumyrsky Maria jätti osia saaresta pimeyteen lähes vuodeksi. Castañer oli ilman sähköä kahdeksan kuukautta.
Ikään kuin hänen sähkölaskustaan ​​maksamansa rahat eivät olisi riittäneet, se johtui myös jatkuvista katkoksista ja jännitevaihteluista, joita hän koki, että hänen oli tehtävä jotain suurta tämän ongelman ratkaisemiseksi. Silloin hän päätti osallistua yhteisön mikroverkkoprojekteihin, joissa hän voisi tuottaa ja myydä sähköä muille. Hän asensi katolleen 51 aurinkopaneelia, jotka ruokkivat teollisuusakkuja ja invertteripankkia kadun toisella puolella olevassa kauneussalongissa. Sieltä sähkö kulki Yhdysvaltain postiin, jäätelöbaariin, yksityisasuntoon ja sähköauton laturiin.
Tässä projektissa hän maksaa asunnosta 771 dollarin maksun, kun hän maksoi aiemmin yli 1 000 dollaria kuukaudessa sähköstä. Mikroverkot eivät vain lisää järjestelmän redundanssia, vaan ovat tehokas tapa saada lisää uusiutuvaa energiaa.
Kuvittele, että niin monet ihmiset pystyvät tuottamaan uusiutuvaa energiaa Castañerin kaltaisissa kaupungeissa, ettei jännitevaihteluita tai sähkökatkoja olisi. Joten voit olla myös inspiraatiotarina, miksi et?